Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

S10 brengt nieuw album uit

Een goed half jaar na haar 11e plaats op het Songfestival in Turijn, heeft Stien den Hollander ofwel S10 haar derde studioalbum uitgebracht. Het album heeft de naam Ik besta voor altijd zolang jij aan mij denkt gekregen en bevat veertien liedjes, waaronder haar Songfestivalinzending De diepte én een ander potentieel Eurovisienummer. (dsm)

Na de eerder uitgebrachte albums Snowsniper (2019) en Vlinders (2020) heeft de volgende release iets langer op zich laten wachten, maar de Nederlandse zangeres heeft sindsdien allesbehalve stilgezeten. Op 22 mei 2021, de avond van de finale in Rotterdam, stuurde S10 een intussen bekende tweet de wereld in:

Ze stuurde haar persoonlijke song De Diepte in naar de selectiecommissie van AVROTROS en werd gekozen als Nederlandse inzending voor het festival van 2022. S10 eindigde als 11 in de finale en ontving onder meer de topscore van de Italiaanse vakjury en 10 punten van de Belgische televoters.

De weg naar het derde album

Na het Songfestival heeft de 21-jarige zangeres zich direct op een nieuw project gestort. In juli kwam haar single met popband BLØF uit: Laat me los. Nu volgt een volledig studioalbum, dat naast naast de genoemde samenwerking ook tracks met zangeres Froukje en rapper Mula B bevat. Het lied Hoor je mij was trouwens ook in de running om de Nederlandse Songfestivalbijdrage van 2022 te worden.

play

De totstandkoming van het album was voor S10 even zoeken. Bij het Nederlandse showbizzprogramma RTL Boulevard gaf ze aan: ‘Hiervoor maakte ik een album om terug te blikken op een tijd, nu sta ik middenin het jong zijn: een carrière hebben en veel plezier maken.’ De zangeres gaf ook aan stress te ervaren tijdens het maken van het album. Na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival vroeg ze zich af of het album meer toegankelijk moet zijn voor het grote publiek. Uiteindelijk heeft ze ervoor gekozen hier totaal niet mee bezig te zijn.

Eventuele toekomstige deelname?

Voor nu kunnen we genieten van haar nieuwe album, maar wellicht zien we S10 volgend jaar alweer terug tijdens de finale van het Songfestival. In RTL Boulevard werd haar ook gevraagd of ze de Nederlandse jurypunten aankomend jaar mag uitdelen. Het antwoord van de zangeres luidde: ‘Ik weet eigenlijk niet of ik dat mag zeggen, dus daar zeg ik nog even niks over.’

Mochten we S10 volgend jaar niet terugzien, zien we haar wellicht in de toekomst nogmaals het Eurovisiepodium betreden. In hetzelfde interview gaf ze aan: ‘Als ik nog een keer zou meedoen zou ik meenemen wat ik heb geleerd en hoe het achter de schermen gaat, als ik denk dat ik dat echt goed onder de knie zou hebben zou ik denk ik nog wel een keer mee doen.’

Advertentie