Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Salvador Sobral zegt de muziekwereld (tijdelijk) vaarwel

Nu vrijdag geeft songfestivalwinnaar Salvador Sobral zijn laatste concert. Hij noemt het zelf een ‘voorlopig afscheidsconcert’. De zanger zal zich de komende periode focussen op zijn kwakkelende gezondheid.

Er was altijd al wat te doen om de gezondheidstoestand van de Portugees. Meteen na zijn winst van de Portugese nationale finale deed het hardnekkige gerucht de ronde dat Sobral ernstige hartstoornissen had, waardoor zijn songfestivaldeelname mogelijk zelfs in het gedrang zou komen. Tijdens de repetities in Kiev werd hij vervangen door zijn zus Luísa, die het lied van broer neerpende. Officieel verving ze hem omwille van andere concerten, maar er werd gefluisterd dat Salvador de drukte van de repetities niet aankon omwille van zijn gezondheid.

Het Spaanse nieuwsmedium El País schrijft dat Sobral tegen het advies van zijn artsen in deze zomer een Portugese tournee heeft gegeven, met ruim twintig concerten in het hele land. Alle uitnodigingen uit het buitenland liet hij links liggen, tot in de Verenigde Staten toe, zoals we schreven in een vorig artikel. Maar nu is het welletjes geweest en gaat Salvador zich richten op zichzelf. Daarvoor gaat zijn zangcarrière in een pauze van onbepaalde duur.

In een filmpje op sociale media waarvan de titel zoveel betekent als ‘Hallo, tot ziens’, doet Salvador voor het eerst echt zelf zijn eigen verhaal. De songfestivalwinnaar vraagt respect voor zijn privéleven en bekent dat hij niet met zekerheid kan zeggen wanneer hij zal terugkeren. “Het is geen geheim dat mijn gezondheidstoestand fragiel is”, vertelt de 27-jarige man. “Ik heb een probleem, en ik moet mijn lichaam aan de wetenschap overdragen en me terugtrekken uit de muziekwereld. Het probleem zal zeker opgelost worden, maar ik weet niet wanneer. Ik wil jullie bedanken voor jullie hulp. Dit is slechts een tijdelijke vaarwel. Alles komt goed, ik wil dat niemand zich zorgen maakt.” Hij sluit het filmpje af door een stukje te zingen van Hello Goodbye van de Beatles.

play

 

Salvador Sobral won in mei dit jaar het Eurovisiesongfestival met de ballade Amar pelos dois. Hij leverde zijn land Portugal daarmee na 53 jaar te hebbben deelgenomen zijn allereerste overwinning in de wedstrijd op.

 

Advertentie