Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Songfestivalwens The Starlings blijft bestaan: ‘Maar geen deelname ‘Eurosong 2025”

Eerder deze maand kondigde Peter Van de Veire aan dat Eurosong terugkeert als Belgische preselectie voor het Songfestival 2025. Er zijn nog geen artiesten bekend, al weten we wel dat The Starlings, de runner-up van afgelopen editie, niet nogmaals een poging zullen wagen.

Tom Dice, die samen met zijn partner Kato Callebaut in de vorm van het muziekduo The Starlings als tweede eindigde in Eurosong 2023, zien we dus niet terug op het podium.

Tijdens een door Songfestival.be georganiseerde Instagram-live ter voorbeschouwing op de tweede halve finale van het Songfestival reageerde Tom eerder deze maand op de vraag of The Starlings weer zullen deelnemen aan de preselectie.

Gepolst

Tijdens de livestream antwoordde Tom: ‘Wij zullen niet deelnemen aan Eurosong 2025. We zijn wel gepolst, in ruime zin, zoals er bij meerdere artiesten gepolst zal zijn. We schrijven ook zelf muziek en we staan er wel voor open om als schrijvers mee te werken aan een inzending.’

Tom vertegenwoordigde België al eerder op het Songfestival. In 2010 werd hij in Olso zesde met zijn Me and My Guitar. Hij vervolgt: ‘De droom blijft er wel, zowel voor mij als Kato. Als schrijvers en/of performers. Maar volgend jaar als performers is te vroeg.’

In 2023 eindigden The Starlings als tweede achter Gustaph. Het nummer Rollercoaster haalde één punt minder nadat zowel de jurypunten als de punten vanuit stemmers thuis werden opgeteld. De publieksstemming werd wel gewonnen.

play

Momenteel zijn Tom en Kato bezig met het maken van muziek en zijn er ook verschillende optredens gepland. Afgelopen maand brachten zij het nummer Supernova uit, een ode aan hun dochter.

Eurosong 2025

Veel is er verder nog niet bekend over Eurosong 2025. Peter Van de Veire vertelde afgelopen week in een interview met Songfestival.be dat VRT opnieuw een editie van de preselectie zal organiseren. ‘De vorige keer heeft dit geloond, we hebben een unieke winnaar gehad. Het was een fijne formule en Gustaph heeft een Europese carrière gekregen.’

Daarnaast maakte de presentator van afgelopen editie bekend dat er opnieuw afgesloten zal worden met een grote show en dat hij de rol van presentator weer oppakt.

Advertentie