België

BELGIEALGEMEEN

VRT behoudt preselectie ‘Eurosong’ voor Songfestival 2025

Het Songfestival 2024 is nog niet achter de rug, maar de VRT liet bij monde van commentator Peter Van de Veire al een beetje in de kaarten kijken over de plannen voor volgend jaar. Van de Veire bevestigde dat we opnieuw een nationale finale krijgen.

We spraken Peter in Malmö. Hier deelde hij het nieuws met ons dat de VRT volgend jaar opnieuw de preselectie Eurosong zal organiseren.

Eurosong 2025

‘Ik heb nieuws voor je. Wij gaan opnieuw een editie van Eurosong organiseren. De vorige keer heeft dit geloond, we hebben een unieke winnaar gehad. Het was een fijne formule en Gustaph heeft een Europese carrière gekregen.’

De beslissing om de preselectie opnieuw te organiseren, was snel gemaakt. Verdere informatie is nu nog niet bekend, hierover zal later worden gesproken. Maar: ‘Ik ga het presenteren en we eindigen met een grote show‘, vertelt Peter.

De balans zoeken

Verder praat Van de Veire over zijn indrukken van de eerste halve finale en over de briefing die hij kreeg samen met alle andere commentatoren. Opvallend: over de veiligheidssituate werd weinig gezegd.

En er werd zelfs, volgens Peter, in alle talen gezwegen over Israël. De VRT-commentator vertelt in onderstaand interview over hoe hij zelf probeert de balans te zoeken daarbij in het voorbereiden van zijn commentaarteksten.

Bekijk hier het hele interview met Peter Van de Veire:

play

Advertentie