Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Ruth Lorenzo wil terugkeer naar songfestival

Ruth Lorenzo, die Spanje in 2014 vertegenwoordigde op het songfesival met Dancing in the Rain, is beschikbaar om volgend jaar terug te keren naar de wedstrijd. Dat zei ze vanochtend op de Spaanse radio.

Op het songfestival 2014 in Kopenhagen werd ze tiende met haar tweetalige song, maar Lorenzo bleef na haar deelname veel bekendheid genieten bij menig songfestivalfan. Haar bekendheid startte enkele jaren eerder na een deelname aan de Britse versie van de talentenjacht The X Factor, waardoor ze vooral in eigen land werd opgemerkt.

Vanochtend was de nu 34-jarige zangeres te gast in de radioshow No es un día cualquiera, ‘Het is geen gewone dag’, waarin praatgasten een bijzonder moment in hun leven bespreken. In het geval van Ruth Lorenzo was dat haar songfestivaldeelname. Ze bekende dat ze het aanvankelijk geen geweldig idee vond om haar kans te wagen in de Spaanse voorronde, maar dat de (songfestival)fans haar overhaalden. En met het gekende resultaat.

Tijdens de uitzending werd Lorenzo geconfronteerd met haar eigen woorden die ze uitsprak na haar deelname in 2014. Toen zei ze dat ze over drie jaar weer zou willen deelnemen. Volgend jaar dus. ‘Ik blijf bij mijn woorden’, klonk het resoluut. ‘En als jij gaat, ga ik ook.’ Die jij is José María Iñigo, die al een aantal jaren de Spaanse commentator is bij het songfestival, maar die eerder liet verstaan dat hij niet te happig is om naar Oekraïne af te reizen. Voor de liefhebbers: het volledige Spaanstalige interview is te beluisteren op deze website, door naast Entrevista a Ruth Lorenzo op het grijze icoontje te klikken.

De extra promotie zou de zangeres alvast goed uitkomen. Volgende week verschijnt haar tweede album, en eind dit jaar staat een concerttour doorheen Spanje gepland. Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia staan al zeker op de planning.

Herbekijk hier het live optreden van Dancing in the Rain uit de songfestivalfinale van 2014:

play

Advertentie