Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSKIEV 2017

Verenigd Koninkrijk – Emmelie de Forest in Britse voorronde als componiste?

Deense songfestivalwinnares Emmelie de Forest zou wel eens kunnen opduiken tijdens de Britse voorronde van 2017. Ze neemt namelijk deel aan een speciaal writerscamp dat liedjes moet opleveren voor Eurovision: You Decide, de voorronde van het Verenigd Koninkrijk.

De zangeres van Only Teardrops dropte enkele filmpjes en fotootjes van het writerscamp op Snapchat. ‘Schrijverskamp voor songfestivalliedjes voor VK’, schrijft ze er bij. Het kamp gaat door in de Medley Studio in Kopenhagen. Met andere woorden: Emmelie schrijft samen met andere componisten liedjes die waarschijnlijk voorgesteld zullen worden aan de Britse BBC of aan artiesten die er mee willen deelnemen aan de songfestivalvoorronde van het Verenigd Koninkrijk. Enkele maand geleden namen Udo en Aminata Savadogo deel aan een gelijkaardig writerscamp.

Emmelie de Forest schrijft al een tijdje zelf liedjes. Haar laatste singles schreef ze zelf én dit jaar was ze mee verantwoordelijk voor Never Alone, het liedje waarmee Anja Nissen tweede werd tijdens Deense voorronde Dansk Melodi Grand Prix 2016.

Advertentie