Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Kandidaten 2019 pakken uit met hun (potentiële) zomerhits

Na het Songfestival pakken veel kandidaten uit met nieuwe muziek. Sommige artiesten willen hun succes verzilveren, terwijl anderen de kater van mei doorspoelen met een andere single. Traditiegetrouw komt veel van die nieuwe muziek uit in de zomermaanden. Een zomerhit scoren, wie wil dat nu niet? Ontdek hieronder wat Miki, Sergey Lazarev, Tamta, KEiiNO en andere deelnemers van 2019 in de aanbieding hebben.

Snik X Tamta – Señorita

De kandidate van Cyprus, die onlangs mocht optreden in Spanje en Zweden, kiest opnieuw voor het Grieks. Van Replay naar het zwoele Señorita. Tamta zingt niet alleen, ze krijgt gezelschap van Snik. Hij is de meest populaire rapper van Griekenland. Het gelegenheidsduo bracht de nieuwe single op de MAD Video Music Awards, waarop ook Luca Hänni te gast was.

play

Sergey Lazarev – Lovi

Populaire Sergey laat naast een Russische versie van zijn Songfestivallied Scream, ook een gloednieuw nummer op ons los: Lovi. Tekst en muziek komt van een zekere Alekseev Anatoliy Anatolievich. Geen Kirkorov deze keer. Het lied, ‘Grijp’ in het Nederlands, is opnieuw aan de rustige kant al klinkt het in vergelijking met Scream meer hedendaags. Er is nog geen videoclip.

play

Anna Odobesco – Dream 

Deze zangeres miste in mei nipt de grote finale. Toch is ze al klaar voor een nieuwe uitdaging. Met haar nieuw liedje Dreaming neemt ze deel aan het Golden Stag festival (Cerbul de Aur) in Roemenië. De sympathieke muziekmaker Georgios Kalpakidis, die al voor Stay zorgde, zit ook achter dit nummer van Anna. De zangeres zal het in die liedjeswedstrijd moeten opnemen tegen o.a. Tamara Gachechiladze, die voor Georgië zong in Kiev.

play

KEiiNO – Praying

Had enkel de kijker thuis stemrecht gehad, dan trokken we volgend jaar naar Noorwegen. Publiekswinnaar KEiiNO wil hun populariteit graag verzilveren met nieuwe single Praying. Voor wie het zich afvraagt: ja, er is weer joikzang van Fred Buljo te horen in het lied. Voor de rest valt het op dat vooral de stem van Alexandra Rotan aan bod komt op Praying. Opnieuw een hit?

play

Miki – Celébrate 

In Tel Aviv zorgde lieve Miki Nuñez al voor een groot feestje. Wel, de goeie vriend van onze Eliot gaat in dat genre verder. De vrolijkste zomervibes komen misschien wel uit Spanje. Plezier maken, genieten én vieren, daar gaat Celébrate over. Dat is ook te zien in de leuke videoclip. Binnenkort verschijnt het debuutalbum van de jongeman.

play

Bilal Hassani – Love Game (cover)

Het gaat hard voor Bilal Hassani. De voorronde van Frankrijk winnen, een eerste langspeler uitbrengen, het Songfestival zelf, op tournee gaan … Bilal heeft een drukke agenda. Hij heeft na Roi zelfs al verschillende singles uitgebracht. Jaloux is de meest recente. Dat nummer kwam eind mei al uit. Dus hoopt de opvallende artiest deze zomer een hit te scoren met … een cover van Lady Gaga. Speciaal voor streamingplatform Deezer brengt hij zijn eigen versie van Love Game uit. De Franse kandidaat van dit jaar maakt er een elektronisch popliedje van.

play

Jurijus Veklenko Feat. Leon Somov – Sapnuose

Deze arme Jurijus Veklenko kwam één puntje te kort om door te stoten naar de Songfestivalfinale. Gelukkig kan hij zich focussen op nieuwe single Sapnuose, een samenwerking met Leon Somov. Je kan de titel vrij vertalen naar ‘In je dromen’. Terwijl Run with the Lions een doorsnee popliedje is, klinkt dit lied donkerder en alternatiever. Zo leren we een nieuwe kant van Jurijus kennen.

play

Hatari Feat. Bashar Murad – Klefi / Samed

De nieuwste release van IJslandse band Hatari is weer lekker controversieel. Het is een samenwerking met excentrieke Palestijnse artiest Bashar Murad. De videoclip werd zelfs gefilmd in Palestina. Niet zo onschuldig, na het schandaal met de Palestijnse vlaggetjes in de greenroom van het voorbije Songfestival.

play

zalagasper – Come To Me

Dit Sloveens koppeltje veranderde onlangs hun artiestennaam. Ze zingen niet meer onder hun eigennamen, Zala Kralj & Gašper Šantl, maar onder zalagasper, een samenraapsel van hun voornamen. Come To Me is de nieuwste single van het duo en ligt in dezelfde lijn als hun Songfestivalliedje Sebi. Het nieuwe nummer staat ook op de meest recente E.P. van het koppel. Het lied werd op YouTube gezet met daarbij een foto van het koppel op het strand van Tel Aviv.

play

Serhat – Sing Na Na Na 

Wat spookt Serhat uit na zijn finaleplaats in mei? Wel, meer van hetzelfde. Hij hoopt te scoren met … de Duitse versie van zijn Songfestivalliedje. De man haalt zijn beste Duits boven op deze nieuwe versie. Serhat is er niet vies van om zijn eigen liedjes verschillende keren te recycleren.

play

Syn Cole & Victor Crone – Discovery

Nee, dit is geen nieuw nummer van Darude. Het is Victor Crone die na Storm uitpakt met een echt dance-nummer. Crone lijkt klaar voor Tomorrowland en andere dansfestivals. Met deze release blijft de Zweed trouw aan Estland, het land dat hij vertegenwoordigde in Israël. De single is namelijk een samenwerking met Estse producer Syn Cole.

play

HIDDN & RudeLies Feat. Ester Peony – Dernière danse (cover)

Een verrassende release van de Roemeense kandidate van dit jaar. Al is Ester in de eerste plaats gastzangeres op het plaatje van HIDDN & RudeLies. Indila scoorde enkele jaren geleden een gigantische hit met Dernière danse. Al in 2014 coverde Ester dat liedje en vijf jaar later werd het onder handen genomen door deze dj’s. Zet jij het in jouw playlist?

play

Pápai Joci – Hova tűnt?

Deze zanger zal maar wat graag de kater van het Eurovisiesongfestival willen doorspoelen. Dat doet hij met liedje Hova tűnt?. ‘t Is duidelijk dat de man mikt op een Hongaarse zomerhit. Zijn nieuwe single is namelijk een liedje dat rustig voortkabbelt en in de videoclip zijn beelden te zien van zomerfestivals.

play

Paenda – Like a Domino 

De Oostenrijkse kandidate van dit jaar is als laatste aan de beurt. Een knipoogje naar haar povere eindresultaat in Tel Aviv. Limits is afkomstig van album EVOLUTION II. Paenda heeft van die cd nu een nieuw lied als single uitgebracht. ‘You make me fall like a domino’, zingt ze. Ondanks haar slechte prestatie op het Songfestival timmert de zangeres verder aan haar muziekcarrière. Zo is ze begonnen aan een korte tournee.

play