Junior 2015

JUNIOR 2015

Jan Smit zoekt Junior Songfestival-kandidaat

Vanaf 18 augustus start de AVROTROS met de audities voor het Junior Songfestival in Bulgarije. Jan Smit zal die selectie presenteren. Op 3 oktober kennen we de winnaar.

Jan Smit, de co-commentator voor Cornald Maas tijdens het songfestival voor volwassenen, zal de Nederlandse selectie van het Junior Songfestival voor zijn rekening nemen. Honderden kinderen tussen de 10 en 15 jaar zijn ingeschreven met een zelfgeschreven nummer.

De deelnemende jongens en meisjes en hun lied worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Charly Luske, Edsilia Rombley en Brownie Dutch. De audities lopen tot 27 augustus. Daaruit worden de kandidaten geselecteerd voor twee halve finales op 19 en 26 september.

Make-over

In afwachting van die halve finales worden de deelnemers omgetoverd tot echte sterren. Ze volgen zang- en dansles, doen een professionele fotoshoot, nemen een videoclip op voor hun eigen en voor een gezamenlijk nummer en krijgen een make-over. Daarnaast duiken ze ook de studio in voor de opnames van de cd en krijgen ze de kans om samen te werken met enkele producers.

Wekelijks voorziet de zender ook Junior Songfestival Reports waarin de kijkers de finalisten kunnen volgen tot aan de finale op 3 oktober. Wie die dag wint, mag naar het Junior Songfestival in Sofia, Bulgarije, op 21 november.

Vorig jaar stuurde Nederland Julia met Around. Zij werd toen achtste. Italië won het festival dankzij de vijftienjarige Vincenzo Cantiello met Tu primo grande amore.

Advertentie