Junior 2015

JUNIOR 2015

Repetitieschema JESF 2015 bekend

De EBU heeft op haar website van het Junior Eurovisiesongfestival het repetitieschema vrijgegeven voor de komende editie in Sofia, Bulgarije.

De repetities starten op maandag 16 november. Er is een speciale loting gehouden om te bepalen welk land wanneer kan repeteren. Tussen maandag en donderdag komen telkens de helft van de landen aan bod, terwijl de kandidaten uit de andere landen getrakteerd worden op uitstapjes in Bulgarije. De volgorde waarop de landen zullen optreden op zaterdagavond, werd de afgelopen jaren deels geloot en deels bepaald door de productie, tijdens de openingsreceptie op de zondag voor de repetities starten. Dit jaar zou dat dus zondag 15 november zijn.

Op donderdag 19 november organiseren de EBU en gastomroep BNT een gezamenlijke persconferentie. Op vrijdagmiddag is er nog een, dan gehouden door Vincenzo Cantiello, winnaar van het vorige JESF, en Poli Genova, de presentatrice van deze editie. Diezelfde dag worden er twee generale repetities gehouden. Op basis van de optredens tijdens de tweede geven de vakjury’s uit elk land hun punten.

Op zaterdag 21 november is er geen repetitie meer, en staan enkel de rechtstreekse uitzending en nadien de persconferentie van de top-3 op het programma.

Het volledige repetitieschema valt hier terug te vinden. Let wel dat de tijdstippen in lokale tijd zijn aangeduid, en dat het in Bulgarije een uur later is dan bij ons. Het JESF wordt dus uitgezonden om 19u30 onze tijd.

Advertentie