Junior 2016

JUNIOR 2016

Deze namiddag: Junior Eurovisiesongfestival 2016

Vandaag om 16.00 start de finale van het veertiende Junior Eurovisiesongfestival, vanuit het Mediterranean Conference Center in de Maltese hoofdstad Valletta.

Zeventien landen nemen deel, waaronder Nederland, met het meidentrio Kisses. Cyprus, Israël en Polen zijn er na enkele jaren afwezigheid weer bij, terwijl Montenegro, San Marino en Slovenië dit jaar thuisblijven. Ben Camille en Valerie Vella praten de uitzending aan elkaar. Er zijn gastoptredens van de Maltee Destiny Chukunyere, winnares van het JESF 2015, de Bulgaarse Poli Genova, presentatrice van het JESF 2015 en kandidate van het ESF 2011 en 2016, en het Ierse duo Jedward, kandidaten van het ESF 2011 en 2012. Alle kandidaten zingen ook samen het themalied Embrace.

Er wordt geen televoting gehouden: de punten per land komen van een professionele vakjury (50%) en een kinderjury (50%). De traditionele punten van een tot en met twaalf, zonder negen en elf, worden door elk land twee keer toegekend, net als op het afgelopen Eurovisiesongfestival. De puntengevers maken enkel de punten van de vakjury’s bekend. Nadien lezen de presentatoren voor hoeveel punten de landen van alle kinderjury’s hebben gekregen, van laag naar hoog.

Naast de zeventien landen stemmen ook drie experts mee, elk met hetzelfde gewicht als dat van een stemmend land. Het gaat om de Zweed Christer Björkman, de Deen Mads Grimstad en het eerder vermelde Ierse duo Jedward, dat samen één stembeurt heeft. Ook start elk land straks met nul punten op het scorebord, in plaats van twaalf, zoals dat in eerdere edities gebeurde.

Het volledige deelnemersveld, op startvolgorde:

#LandDeelnemer(s)Nummer
1IerlandZena DonnellyBríce ar Bhríce
2ArmeniëAnahit & MaryTarber
3AlbaniëKlesta QehajaBesoj
4RuslandThe Water of Life ProjectWater of Life
5MaltaChristina MagrinParachute
6BulgarijeLidia GanevaMagical Day
7(VJR) MacedoniëMartija StanojkovićLove Will Lead Our Way (Ljubovta ne vodi)
8PolenOlivia WieczorekNie zapomnij
9Wit-RuslandAlexander MinyonokMusyka moih pobed (Music is my only way)
10OekraïneSofia RolPlanet Craves for Love
11ItaliëFiamma BocciaCara Mamma (Dear Mom)
12ServiëDunja JeličićU La La La
13IsraëlShir & TimFollow My Heart
14AustralieAlexa CurtisWe Are
15NederlandKissesKisses & Dancin'
16CyprusGeorge MichaelidesDance Floor
17GeorgiëMariam MamadashviliMzeo

De uitzending start om 16.00 uur en is live op televisie te volgen op het derde openbare Nederlandse net NPO3. Op de officiële Duitse songfestivalwebsite is er een livestream met Duitstalig commentaar, en is er is ook natuurlijk ook de officiële stream van de EBU, op YouTube.

Tijdens de uitzending kun je terecht op ons twitteraccount voor een live verslag van de show. Meer info over de jonge artiesten vind je terug op onze Kandidatenpagina’s. Rond 18.30 uur zal de winnaar bekend zijn.

Advertentie