Junior 2016

JUNIOR 2016

Alle laatste nieuwtjes

Over exact drie maanden, op zondag 20 november om 16.00 uur om precies te zijn, vindt het veertiende Junior Eurovisiesongfestival plaats op het eiland Malta. In dit artikel vind je alle laatste nieuwtjes op een rij.

Zo brengen we onder meer het laatste nieuws over de landen, de jonge artiesten en hun nummers en de nationale selecties.

Landen

Ondertussen hebben al veertien landen hun deelname bevestigd, dat zijn er al drie meer dan vorige maand. Cyprus keert onder andere terug na een jaar afwezigheid, en ook Georgië zal opnieuw deelnemen. De organisatie verwacht echter een totaal van achttien deelnemende landen. Dat zou er één meer zijn dan de editie van vorig jaar in Bulgarije. Over de (terug)komst van Frankrijk en Duitsland is er nog geen officiëel nieuws, hoewel de geruchten nog steeds de ronde doen dat ze waarschijnlijk wel zullen deelnemen.

De kandidaten en hun liedjes

Tot op heden hebben zes van de dertien deelnemende landen een artiest aangeduid. Twee van deze artiesten hebben al een liedje, namelijk die van Albanië en Rusland.

Wat al langer bekend was, is dat Klesta Qehaja voor Albanië zingt met haar liedje Besoj. Opmerkelijk is dat haar nummer enigzins ook enkele gelijkenissen met Suus vertoont, het lied waarmee Albanië vijfde werd op het songfestival in 2012. Sofia Fisenko wist in Rusland het ticket naar het Junior Eurovisiesongfestival in Matla te bemachtigen met haar nummer Zhivaya voda of ‘levend water’. Beluister de nummers in onze muziekbibliotheek.

Andere namen die onthult werden zijn Martija Stanojković voor (VJR) Macedonië en het 13-jarige meisjesduo Anahit Adamyan & Mary Vardanyan voor Armenië. Op hun liedjes zullen we echter nog even moeten wachten.

Nationale selecties

Op dit moment zijn er ook nog enkele nationale selecties aan de gang. In Oekraïne heeft een vijfkoppige jury twaalf finalisten uitgekozen tijdens een halve finale vol jong talent. De vier uur durende show werd integraal uitgezonden op YouTube en kan hier bekeken worden. De finale waarin de winnaar gekozen zal worden vindt plaats op 10 september. In Wit-Rusland zal de artiest en bijhorend liedje gekozen worden op 26 augustus.

Advertentie