Junior 2016

JUNIOR 2016

Nederland met meidentrio naar JESF

De NPO heeft nu al de kandidaten bekendgemaakt die dit jaar Nederland zullen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. De natonale voorronde wordt vanaf dit jaar helemaal omgegooid: de televisie-uitzendingen verdwijnen volledig.

Het gonst nu al van de geruchten dat de meidengroep O’G3NE – bestaande uit Lisa, Amy & Shelley die Nederland in 2007 op het Junior vertegenwoordigden – volgend jaar naar het songfestival in Oekraïne zou afreizen. Of daar een kern van waarheid in zit weten we wellicht pas na de komende zomer, maar we weten al wel zeker dat een trio van meisjes voor onze noorderburen op het komende JESF zal zingen.

De 11-jarige Kymora en de 13-jarige Stefania en Sterre werden intern aangeduid door de organisatie achter Juniorsongfestival.nl, de vernieuwde selectieprocedure van de NPO. De drie meisjes hebben alle drie ervaring uit onder meer Kinderen voor kinderen, maar kennen elkaar verder niet. Ze werden elk afzonderlijk geselecteerd en zullen  voor het JESF een gelegenheidstrio vormen.

Geen televisie-uitzendingen

Er komt geen enkele televisie-uitzending voorafgaand aan de internationale finale in Malta in november. Het volledige parcours dat de drie meisjes zullen afleggen, wordt uitsluitend getoond op Facebook, YouTube en Instagram. Het trio zal afzonderlijk vlogs maken om te vertellen over de ervaringen, en coach en (Junior) Eurovisiesongfestival-commentator Jan Smit zal de meisjes klaarstomen. De jonge geïnteresseerden kunnen niet alleen kijken, maar hebben ook inspraak: zij zullen de groepsnaam van het gelegenheidstrio bepalen. Of ze ook zeggenschap krijgen in het liedje voor Valletta, is niet bekend.

De NPO verzekert dat het veertiende Junior Eurovisiesongfestival wél live op televisie zal worden uitgezonden. Op zondag 20 november om 16.00 uur gaat de uitzending op antenne op NPO Zapp, het kinderkanaal van de Nederlandse openbare omroep.

Advertentie