Junior 2017

JUNIOR 2017

‘Televoting’ JESF 2017 geopend, op eigen land stemmen mogelijk

Twee dagen voor het Junior Eurovisiesongfestival 2017 daadwerkelijk plaatsvindt, kan er online al worden gestemd. Dat kan tot zondag 15.59 uur, één minuut voor de liveshow op antenne gaat vanuit Tbilisi.

Stemmen kan op de website van het JESF. Je moet eerst verplicht een preview van alle zestien deelnemende songs doorstaan, en voor wie dat niet genoeg is kan er worden doorgeklikt naar extra beelden van de repetities. Daarop krijg je de kans om te stemmen op drie, vier of vijf songs naar keuze. Opvallend: als je stemt vanuit een deelnemend land, kun je ook op je eigen jonge kandidaat stemmen, maar je moet dus ook minstens twee en maximum vier andere landen kiezen.

Tijdens de liveshow nu zondag, na alle optredens, wordt het online stemsysteem opnieuw geopend voor een kwartier. Dan kan er op eenzelfde manier worden gestemd. Alle online stemmen, van vandaag tot zondag en van zondagnamiddag, worden opgeteld in percentages en zo geconverteerd naar punten. De zestien vakjury’s per land geven elk songfestivalpunten van een tot twaalf, in totaal 928 dus. Het publiek zal evenveel punten toekennen: tien procent van alle internetstemmen die tussen vandaag en zondag binnenkomen, zal leiden tot 93 punten. (Bron: ESCDaily)

Advertentie