Junior 2017

JUNIOR 2017

Vanmiddag: Junior Eurovisiesongfestival 2017

Deze namiddag vindt vanaf 16.00 uur onze tijd het veertiende Junior Eurovisiesongfestival plaats vanuit het Olympic Palace in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Zestien landen nemen deel. Er wordt onder meer een nieuw stemsysteem ingevoerd.

Helen Kalandadze en Lizi Japaridze, die in 2014 als Lizi Pop deelnam aan het JESF, zijn de presentatrices van de liveshow. Zestien landen hebben deelnemers tussen de negen en de veertien afgevaardigd, waaronder Nederland. Onze noorderburen worden vertegenwoordigd door de speciaal samengestelde boyband Fource, die als derde aan bod komt. Onder meer de groep The Virus, die in 2015 voor Georgië deelnam, voorziet een pauzeact.

De helft van de punten komt van vakjury’s per land, de andere helft van het publiek. Er kan echter niet per telefoon worden gestemd, maar enkel via de officiële website van het JESF. Na het laatste optreden kan er gedurende vijftien minuten gestemd worden. De stemmen van tijdens de uitzending worden opgeteld bij de stemmen die eergisteren, gisteren en vandaag al binnenkwamen: tot 15.59 uur vanmiddag, één minuut voor de start van de liveshow, kan er namelijk nu al worden gestemd, op dezelfde website. Stemmen op het eigen land is mogelijk, maar je moet verplicht tussen de drie en vijf favorieten aanduiden. De jury’s geven in totaal 928 punten, en zo ook de kijkers: bijvoorbeeld tien procent van alle internetstemmen zal neerkomen op tien procent van 928, ofwel 93 punten.

Het deelnemersveld van vanmiddag, op startvolgorde:

#LandDeelnemer(s)Nummer
1CyprusNicole NicolaouI Wanna Be a Star
2PolenAlicja RegaMój dom
3NederlandFourceLove Me
4ArmeniëMishaBoomerang
5Wit-RuslandHelena MeraaiI Am the One
6PortugalMariana VenâncioYoutuber
7IerlandMuireann McDonnellSuile Glasa
8(VJR) MacedoniëMina BraževDancing Through Life
9GeorgiëGrigol KipshidzeVoice of the Heart
10AlbaniëAna KodraDon't Touch My Tree
11OekraïneAnastasiya BaginskaDon't Stop
12MaltaGianluca CiliaDawra Tond
13RuslandPolina BogusevichWings
14ServiëIrina Brodić & Jana PaunovićCeo svet je naš
15AustraliëIsabelle ClarkeSpeak Up!
16ItaliëMaria Iside FioreScelgo (My Choice)

Afspraak vanaf 16.00 uur op het YouTubekanaal van het JESF of Z@PP NPO3, op het derde net van de Nederlandse omroep NPO. Rond 18.00 uur is de uitslag gekend en ontvangt de jonge winnaar bovenstaande, officiële trofee.

Advertentie