Junior 2018

JUNIOR 2018

Junior Eurovisiesongfestival 2018 op 25 november

Op zondag 25 november vindt de zestiende editie plaats van het Junior Eurovisiesongfestival. Dat maakte de EBU bekend op de officiële website van het kinderevenement.

Nog voor de editie van 2017 werd afgewerkt, was al bekend dat Wit-Rusland voor de tweede keer, na 2010, wilde optreden als gastland. Bij het Junior ESF is het namelijk niet noodzakelijk de winnaar die de volgende editie organiseert, het is zelfs eerder uitzondering dan regel. Net als in 2010 zal de omroep BTRC de wedstrijd houden in de Minsk Arena, in de Wit-Russische hoofdstad. De Arena heeft ruimte voor maximaal 15.000 toeschouwers.

Ook de slogan en het logo werden al ruim op tijd bekendgemaakt: #LightUp is de slagzin van de zestiende editie. Volgens de EBU vieren de slogan en het logo ‘het artistiek potentieel en de creatieve drive van de jonge deelnemers’. Tot hiertoe hebben zeven omroepen hun deelname bevestigd. Het gaat om zenders uit Armenië, Georgië, Nederland, Polen, Portugal Rusland en gastland Wit-Rusland.

Vorig jaar won het Russische zangeresje Polina Bogusevich het Junior ESF vanuit Tbilisi met de song Wings. Er werd toen een nieuw stemsysteem ingevoerd met internetstemming die telde als publiekspunten in plaats van de gebruikelijke televoting. Of dat systeem (ongewijzigd) stand zal houden, werd nog niet meegegeven.

Advertentie