Junior 2018

JUNIOR 2018

Terugblik: het Junior Eurovisiesongfestival 2018

We gaan bijna naar een nieuw jaar, maar voor we onze feesthoedjes en toeters bovenhalen, kijken we nog eens samen met jullie terug naar een paar hoogtepunten uit dit Songfestivalseizoen. Doorheen deze week zetten we een paar leuke, grappige en soms ook minder fijne momenten nog een keer op een rijtje.

Vandaag kijken we terug naar een maand geleden. Op 25 november vond het Junior Eurovisiesongfestival voor de tweede keer plaats vanuit de Minsk Arena in Wit-Rusland. De Wit-Russische omroep pakte de zestiende editie groots aan, met een indrukwekkend podium.

play

En zoals bij het ‘grote’ Songfestival is er ook dan een spectaculaire opening!

play

Voor het eerst mochten ook Kazachstan en Wales deelnemen aan het Junior Songfestival. Azerbeidzjan, Frankrijk en Israël keerden weer terug na een periode van afwezigheid, waardoor het aantal deelnemende landen een record bereikte. Maar liefst 20 landen stuurden een kandidaat naar Minsk.

Afbeeldingsresultaat voor junior eurovision 2018 all countries

De presentatie was in handen van Eugene Perlin, presentator bij de Wit-Russische omroep BTRC, Helena Meraai, zangeres voor Wit-Rusland in 2017 en Zena, zangeres die al meerdere keren deelnam aan de Wit-Russische voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival.

Alle liedjes kun je hieronder nog eens terugzien in volgorde van optreden.

play

Het Junior Eurovisiesongfestival heeft ook elk jaar een themalied dat door alle kandidaten wordt gezongen. #LightUp  heette het, zoals de slogan van dit jaar.

play

Ook de winnares van 2017 was natuurlijk aanwezig in Minsk. De Russische Polina Bogusevich zong haar Wings als interval act. Rusland organiseerde het festival niet, omdat Wit-Rusland al voor het festival van 2017 werd aangewezen als organisator.

play

Na de stemmen van de nationale jury’s bestond de top drie uit Australië, Malta en Georgië.

play

Maar dit veranderde snel na de stemmen van de mensen thuis.

play

Roksana Wegiel won voor de eerste keer het Junior Eurovisiesongfestival voor Polen met Anyone I Want to Be. Opmerkelijk feitje is dat Polen in 2015 Eurovision Young Dancers won, in 2016 Eurovision Young Musicians, in 2017 wéér Eurovison Young Dancers en nu dus het Junior Eurovisiesongfestival.

play

Het Junior Eurovisiesongfestival bleek een groot succes, de Wit-Russische omroep BTRC kreeg daarom ook complimenten van de EBU.

Op 10 december maakte TVP, de Poolse omroep, bekend dat ze het Junior Eurovisiesongfestival in 2019 zullen organiseren, maar niet in de hoofdstad Warschau. Waar het festival wel zal plaatsvinden zal nog bekend worden gemaakt.

Heb je het Junior Eurovisiesongfestival 2018 gemist of wil je het nog een keer kijken? Hieronder zie je de hele show.

play

Advertentie