Junior 2018

JUNIOR 2018

Stemming Junior Eurovisiesongfestival 2018 geopend

Zondag werd tijdens de openingsceremonie in het Wit-Russische Minsk de startvolgorde voor de finale van komende zondag al bekend gemaakt. Vanaf vandaag, vrijdag 23 november, kan er om 20.00 uur ook al van thuis uit gestemd worden, maar hoe werkt dat eigenlijk?

De stemming

De resultaten van het Junior Eurovisiesongfestival worden bepaald door het publiek dat online kan stemmen en door een nationale jury die bestaat uit drie professionals uit de muziekindustrie en twee kinderen. De stemmen van deze jury en het stemmende publiek, die beide voor vijftig procent tellen, bepalen uiteindelijk de winnaar.

play

Twee fasen

De eerste fase, waarin je zelf kunt stemmen start om 20.00 uur vanavond. Als je wilt stemmen ben je verplicht om eerst een overzicht van alle liedjes te bekijken. Daarna heb je de optie om een langere versie van één minuut te bekijken van de rehearsal van elk land. Op zondag 25 november om 15.59 uur sluit de stemming weer, net voordat de liveshow begint. Iedereen die wil stemmen, moet op zijn minst drie liedjes kiezen, maar dit mogen er niet meer zijn dan vijf om een geldige stem uit te brengen.
In de tweede fase, die tijdens de liveshow plaatsvindt en start nadat het laatste land is aangetreden, opent de stemming opnieuw voor vijftien minuten. Het stemmen werkt hierbij hetzelfde als in de eerste fase. Anders dan bij het Eurovisiesongfestival, kun je tijdens het Junior Eurovisiesongfestival wél voor je eigen land stemmen én overal ter wereld kan gestemd worden . Deze stemmen zullen daarna worden omgezet in punten.
Het verdelen van de punten

Het aantal punten dat het publiek kan geven, is gebaseerd op het aantal punten dat de jury’s kunnen geven. Dit jaar komt het totale puntenaantal wat door de jury’s verdeeld kan worden op 1160 punten. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 punten x 20 deelnemende landen.). Het aantal punten dat het publiek geeft, wordt bepaald door het percentage stemmen voor elk land. Dus als een land tien procent van de stemmen krijgt, betekent dit tien procent van het totaal aantal punten (10 procent van 1160 punten = 116 punten.).

Stemmen kan hier! De startvolgorde voor komende zondag is hieronder nog terug te vinden.
#LandDeelnemer(s)Nummer
1OekraïneDarina KrasnovetskaSay Love
2PortugalRita LaranjeiraGosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)
3KazachstanDaneliya TuleshovaÓzińe sen
4AlbaniëEfi GjikaBarbie
5RuslandAnna FilipchukUnbreakable
6NederlandMax & AnneSamen
7AzerbeidzjanFidan HuseynovaI Wanna Be Like You
8Wit-RuslandDaniel YastremskiTime
9IerlandTaylor HynesIOU
10ServiëBojana RadovanovićSvet
11ItaliëMelissa & MarcoWhat Is Love
12AustraliëJaelChampion
13GeorgiëTamar EdilashviliYour Voice
14IsraëlNoam DadonChildren Like These
15FrankrijkAngélinaJamais sans toi
16(VJR) MacedoniëMarja SpasovskaDoma
17ArmeniëL.E.V.O.N.L.E.V.O.N.
18WalesManwPerta
19MaltaElaMarchin'On
20PolenRoksana WęgielAnyone I Want to Be

Advertentie