Junior 2019

JUNIOR 2019

Karina Ignatyan voor Armenië naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

Karina Ignatyan won Depi Mankakan Evratesil 2019, de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. Ze zal haar land in het Poolse Gliwice-Silesia vertegenwoordigen met haar nummer Colours of Your Dream.

Depi Mankakan Evratesil 2019 werd op 15 september georganiseerd in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Tien jonge artiesten werden geselecteerd om deel te nemen. Levon, de Armeense winnaar van vorig jaar opende de show. Verder waren er nog optredens van artiesten die in het verleden voor Armenië deelnamen (Monica Manucharova (2008), Vladimir Arzumanyan (winnaar 2010), Dalita (2011), Misha (2017) en Srbuk (ESF 2019)). Roksana Węgiel, de Poolse winnares van vorig jaar, maakte deel uit van de jury en trad natuurlijk ook op met haar nummer Anyone I Want to Be.

De uitslag van de show werd bepaald door een jury en door het publiek. Karina won beiden en werd zo gekozen om voor haar land af te reizen naar Polen met haar nummer Colours of Your Dream.

play

Over Karina

De 13-jarige Karina komt uit Kaluga in Rusland. Ze studeert aan het gymnasium en in haar vrije tijd speelt ze veel piano of staat ze op het tennisveld. Karina deed al mee aan vele internationale muziekcompetities en festivals, waaronder The Voice Kids Russia, New Wave Junior, Pokolenie Next, Miss Ethno 2019 en natuurlijk Depi Mankakan Evratesil 2019.

Depi Mankakan Evratesil

Het is het tweede jaar dat Depi Mankakan Evratesil wordt georganiseerd. Vanaf 2015 selecteerde Armenië de artiest intern. Daarvoor werd de nationale finale Junior Eurosong gebruikt om een kandidaat aan te duiden.

Advertentie