Junior 2019

JUNIOR 2019

Yerzhan Maksim voor Kazachstan naar Junior Eurovisiesongfestival 2019

Yerzhan Maksim zal Kazachstan vertegenwoordigen op het zeventiende Junior Eurovisiesongfestival, dat dit jaar wordt georganiseerd in het Poolse Gliwice-Silesia. Hij werd intern geselecteerd.

De Kazachse minister van informatie en publieke ontwikkeling, Dauren Abayev, kondigde een aantal weken geleden via Facebook aan dat de 12-jarige Yerzhan Maksim intern werd gekozen door Khabar Agency. Hij zal voor het land op het Junior Eurovisiesongfestivalpodium staan in Polen. Het is de tweede keer dat Kazachstan meedoet. Vorig jaar debuteerde het land en eindigde succesvol op een zesde plaats.

Het lied

Het lied waarmee Yerzhan naar Polen zal gaan heet Armanyńnan Qalma. De videoclip van het lied geeft het een sprookjesachtige sfeer. Veel fans krijgen er een Disney gevoel bij.

play

Over Yerzhan

Yerzhan komt uit Oral, een stad in het Noordwesten van Kazachstan. Hij volgt al muzieklessen sinds 2012, volgens de Astana Times. Grote muziekcompetities zijn hem ook niet vreemd. In 2016 won Yerzhan het Batumi Dolphin FestIn 2017 werd hij tweede op het Slavianski Bazaar International Children’s Song ContestHij nam ook al deel aan het San Remo Junior Festivalevenals verschillende andere Europese muziekwedstrijden. Eerder dit jaar won hij de Russische editie van The Voice Kids.

Kazachstan op het Junior Eurovisiesongfestival

In 2018 debuteerde Kazachstan op het Junior Eurovisiesongfestival. Daneliya Tuleshova kreeg de eer om als eerste Kazachse kandidaat deel te nemen en werd zesde met haar lied Òzińe sen. Vorig jaar werd niet intern gekozen, maar had Kazachstan nog een selectieshow waaraan ook Yerzhan deelnam. Hij eindigde derde met het lied Elimdi súyemin (‘Ik hou van mijn land’).

Advertentie