Junior 2020

JUNIOR 2020

Arina Pehtereva voor Wit-Rusland naar Junior Eurovisiesongfestival 2020

De Wit-Russische omroep BTRC koos dit jaar voor het eerst de kandidaat en het lied voor het Junior Eurovisiesongfestival intern. De 12-jarige Arina Pehtereva zal het land vertegenwoordigen met het lied Aliens tijdens de 18e editie van het festival.

It's time to reveal the 10th artist for #JESC2020!12-year-old Arina Pehtereva will represent Belarus ?? with her song …

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Donderdag 8 oktober 2020

Arina werd op 14 maart 2008 geboren in Mogilev, Wit-Rusland. Op vroege leeftijd was ze al een grote muziekfan en begon met zangles toen ze nog maar zes jaar oud was. Sinds 2014 deed al mee aan verschillende nationale en internationale zangcompetities en won er ook een aantal. Ook nam ze deel aan de Wit-Russische versie van The Voice Kids en stond al meerdere keren in de finale van de Wit-Russische nationale finale voor het Junior Eurovisiesongfestival.

Arina zei het volgende over haar lied Aliens;

Het lied werd in de lente geschreven, toen het coronavirus zich nog maar net over de wereld begon te verspreiden. Het idee achter mij  lied is simpel: De wereld ligt stil, grenzen zijn gesloten, mensen kunnen elkaar niet meer bezoeken en het Junior Eurovisiesongfestival 2020 zal er anders uit gaan zien. Ik geloof dat de toekomst in onze handen is en het is aan de kinderen om de wereld te redden en beter te maken!

play

Wit-Rusland op het Junior Eurovisiesongfestival

Wit-Rusland is samen met Nederland het enige land dat aan elke editie van het Junior Eurovisiesongfestival sinds 2003 heeft deelgenomen. Het land won het festival al twee keer. In 2005 in Hasselt won Ksenia Sitnik met haar lied My vmeste en twee jaar laster won Alexey Zhigalkovich met zijn lied S’Druz’yami in Rotterdam. Ook was Wit-Rusland al twee keer gastland voor het festival, in 2010 en 2018. Vorig jaar werd Wit-Rusland vertegenwoordigd door Liza Misnikova met het lied Pepelny en werd daarmee elfde van de negentien landen.

Advertentie