Junior 2020

JUNIOR 2020UNCATEGORIZED

Junior Eurovisiesongfestival 2020 zal plaatsvinden vanuit studio’s in 13 deelnemende landen

De EBU maakte op 8 september bekend dat dertien landen zullen deelnemen aan het achttiende Junior Eurovisiesongfestival op zondag 29 november. Normaal gesproken zou dit doorgaan in het Poolse Warschau. Nu is bekend dat alle dertien deelnemende landen vanuit een studio in hun eigen land zullen deelnemen. Dit is het laagste aantal deelnemers sinds 2012 en 2013, toen twaalf landen deelnamen. De EBU bevestigde later aan ESC Plus dat er mogelijk nog andere landen bij kunnen komen. Er zijn dus op zijn minst dertien landen present.

De show, die voor de tweede keer op rij door de Poolse omroep TVP zal worden georganiseerd, zal er dit jaar anders dan anders uit zien vanwege de COVID-19 pandemie. De show zal live vanuit Warschau worden gepresenteerd. De presentators en alle medewerkers zullen afstand tot elkaar moeten bewaren. De intervalacts zullen ook live vanuit Warschau te zien zijn.

play

Optredens vanuit studio’s in deelnemende landen

Om de gezondheid van alle artiesten te waarborgen en ervoor te zorgen dat de competitie toch door kan gaan op een veilige en eerlijke manier, zullen alle inzendingen vanuit een studio in het eigen land worden gebracht.

Martin Österdahl, executive supervisor van het (Junior) Eurovisiesongfestival beargumenteerde;

Reisrestricties en de huidige problemen rondom de COVID-19 pandemie betekenen helaas dat het onmogelijk is om alle deelnemers naar Polen te laten komen om deel te nemen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2020. De kandidaten zullen echter wel een eerlijke kans krijgen om van zichzelf te laten horen. We zijn er op gebrand om de show, die al sinds 2003 elk jaar te zien is, door te laten gaan. En als traditie zullen ook weer alle families uit de hele wereld online kunnen stemmen op hun favoriete inzending.

Gelijkaardige decors

Om de continuïteit en de eerlijkheid van de show te garanderen, zijn alle dertien deelnemende landen overeen gekomen om een gelijkaardig decor te gebruiken om hun inzending aan de wereld te tonen. De optredens zullen niet live te zien zijn op zondag 29 november. Alle optredens worden van tevoren opgenomen, om problemen met verbindingen uit te sluiten.

Samenhorigheid 

Ondanks dat de dertien deelnemers elkaar niet in levende lijven zullen ontmoeten, zal de organisatie van het Junior Eurovisiesongfestival er voor zorgen dat alle deelnemers samen kunnen zingen en hun ervaringen kunnen delen via de digitale platformen van het Junior Eurovisiesongfestival. Er zullen ook beelden te zien zijn van de voorbereidingen in alle landen en kijkers krijgen de kans om met de kandidaten te communiceren.

Martin Österdahl voegt hier nog aan toe;

Families samenbrengen is de grootste missie van het Junior Eurovisiesongfestival. Om dat ook dit jaar mogelijk te maken zal de organisatie er alles aan doen om er zeker van te zijn dat de jonge zangers en zangeressen, maar ook de kijkers thuis, positief zullen terugkijken naar deze onvergetelijke en samenbrengende ervaring. We zijn erg dankbaar naar alle collega’s bij TVP, omdat zij een ambitieuze live tv-productie zullen maken die over de hele wereld te zien zal zijn.

Deelnemende landen

 • Armenië (ARMTV)
 • Duitsland (KIKA/ARD/ZDF)
 • Frankrijk (France Télévisions)
 • Georgië (GPB)
 • Kazachstan (Khabar Agency)
 • Malta (PBS)
 • Nederland (AVROTROS)
 • Oekraïne (UA:PBC)
 • Polen (TVP)
 • Rusland (RTR)
 • Servië (RTS)
 • Spanje (RTVE)
 • Wit-Rusland (BTRC)

Uitzending

Het Junior Eurovisiesongfestival 2020 is op 29 november om 17.00 uur te zien via junioreurovision.tv, YouTube of via de Nederlandse zender NPO3. Meer details over het Junior Eurovisiesongfestival 2020 zullen in de komende weken worden bekend gemaakt. Volg het bij ons op de voet!

Advertentie