Junior 2020

JUNIOR 2020

Unity vertegenwoordigt Nederland op Junior Eurovisiesongfestival 2020

De groep Unity won de Nederlandse nationale finale die live vanuit Rotterdam Ahoy werd uitgezonden met het lied Best Friends. Vanochtend werd bekend dat maar drie acts, in plaats van vier, zouden deelnemen aan de nationale finale vanwege coronabesmettingen bij twee van de deelnemers, waaronder ook Demi (links op de foto) die deel uitmaakt van de groep Unity.

The Netherlands ?? has decided!Following an exciting show at the Rotterdam Ahoy, girl-group Unity took first place and…

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Zaterdag 26 september 2020

De vierkoppige groep Unity zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2020 met het lied Best Friends. Vanochtend werd bekend dat solist Robin en Demi, deel van de groep Unity, helaas niet konden deelnemen vanwege positieve coronatests bij de twee deelnemers. Dit betekende dat de finale uit drie in plaats van vier acts zou bestaan. Robin maakte daardoor geen kans meer op de winst. Nu de groep Unity heeft gewonnen, mag Demi natuurlijk ook mee naar het Junior Eurovisiesongfestival 2020.

play

De kandidaten en uitslag

De deelnemende acts waren;

  • Unity (Jaida, Maud & Naomi) – Best Friends – 32 punten 
  • T-square (Thimo, Thijs, Teddy & Tyrone) – Count On Me – 29 punten
  • Jackie & Janae – It’s You And Me – 30 punten
  • Robin – Mee

Jury en stemming

De combinatie van een professionele jury, kinderjury en publieksstemmen koos Unity als winnaar van de avond. De professionele jury bestond uit Duncan Laurence (winnaar ESF 2019), Ronnie Flex (rapper) en Fenna Ramos (zangeres en actrice). De kinderjury bestond uit Matheu (JESC 2019) en 6Times (tweede plaats JSF 2019). Emma Heesters zou normaal ook in de jury zetelen, maar werd door een coronabesmetting in haar directe omgeving vervangen door Fenna Ramos.

Hieronder de reactie van Unity na de winst.

play

Advertentie