Junior 2020

JUNIOR 2020

Vanavond: Nederland kiest kandidaat voor Junior Eurovisiesongfestival 2020

Vanavond om 19.25 uur vindt de Nederlandse nationale finale plaats voor het Junior Eurovisiesongfestival 2020 live vanuit Ahoy in Rotterdam, de locatie waar het Junior Eurovisiesongfestival 2007 werd georganiseerd en waar afgelopen mei eigenlijk het Eurovisiesongfestival zou plaatsvinden. De show die een uur zal duren wordt uitgezonden op NPO Zapp. Voor het eerst zal er geen publiek aanwezig zijn tijdens de nationale finale.

UPDATE: Demi van de groep Unity en Robin zijn helaas allebei positief getest op het coronavirus en zullen dus vanavond niet kunnen deelnemen. De nationale finale gaat door met drie acts. Unity zal wel deelnemen, maar met een lid minder. Jurylid Emma Heesters zal helaas ook niet aanwezig zijn door een coronabesmetting in haar directe omgeving. Emma zal worden vervangen door Fenna Ramos, zangeres en presentatrice.

View this post on Instagram

Lieve allemaal, helaas hebben wij verdrietig nieuws over de finale van vanavond?Twee van onze finalisten, Demi van UNITY en Robin zijn, ondanks dat ze geen klachten hebben, positief getest op Corona. Dit betekent dat zij niet mee kunnen doen in de show. De finale gaat wel door, maar dan met 3 acts. Maud, Naomi en Jayda treden als UNITY op met z’n drieën. Ongelofelijk balen en we wensen onze meiden dan ook heel veel sterkte??♥️✨ Ook vakjury lid Emma Heesters is er helaas niet bij vanavond, iemand in haar omgeving heeft corona. Ondanks dat ze zelf geen klachten heeft, nemen wij en Emma uiteraard onze verantwoordelijkheid en blijft ze uit voorzorg thuis. Gelukkig hebben we goede vervanging kunnen vinden: presentatrice en zangeres Fenna Ramos neemt plaats op haar jurystoel. We hopen dat iedereen gaat kijken naar onze finale en vanuit thuis onze finalisten aanmoedigen. Laat onder dit bericht jouw lieve reactie achter voor Demi en Robin⭐️ @demivandenbos_music @xrobindehaas @emmaheesters @fennaramos

A post shared by Junior Songfestival (@jrsongfestival) on

Voor de eerste keer sinds 2017 zal de voorronde niet plaatsvinden in theater Hanzehof in Zutphen, zoals gebruikelijk. Door het coronavirus zal er voor het eerst ook geen publiek aanwezig zijn. Het format van de show is hetzelfde gebleven. De uitslag zal worden bepaald door een professionele jury, een kinderjury en publieksstemming.

play

De kandidaten

Vanavond zal één van vier acts de kans krijgen om Nederland te vertegenwoordigen. De vier acts bestaan uit twee groepen, één duo en een solozangeres.

Jackie & Janae – It’s You And Me

play

Robin – Mee

play

T-Square – Count On Me

play

Unity – Best Friends

play

Presentatie & jury

De finale zal gepresenteerd worden door Romy Monteiro en Buddy Vedder. De professionele jury zal bestaan uit;

  • Duncan Laurence – Winnaar Eurovisiesongfestival 2019.
  • Emma Heesters – YouTuber, singer-songwriter.
  • Ronnie Flex – Rapper.

De kinderjury zal bestaan uit;

  • Matheu – Vertegenwoordigde Nederland in 2019.
  • 6Times – Tweede plaats tijdens de nationale finale in 2019.

Duncan zei in gesprek met Nu.nl het volgende:

Ik ben heel erg blij en vereerd dat ik samen met Emma en Ronnie de jury zal vormen voor het Junior Songfestival 2020. Voor de finalisten is het een prachtig platform om Nederland te laten zien wat ze kunnen. Ik hoop dat dit de start kan zijn voor vele muzikale carrières.

Junior Eurovisiesongfestival 2020

Het junior Eurovisiesongfestival zal er dit jaar iets anders uitzien dan we gewend waren. Normaal gezien zou het festival dit jaar plaatsvinden in Warschau, de hoofdstad van Polen. Door de coronamaatregelen is het echter onmogelijk om alle kandidaten naar Polen te laten afreizen. Er is daarom gekozen om alle dertien deelnemende landen te laten optreden vanuit een tv-studio in eigen land. Het decor zal er zoals afgesproken in elk land min of meer hetzelfde uitzien om oneerlijkheid te voorkomen. Alle optredens zullen van tevoren worden opgenomen. De presentatie en intervalacts zullen wel live vanuit Polen te zien zijn.

Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival 2019

Vorig jaar eindigde Nederland met Matheu in het Poolse Gliwice-Silesia vierde met 186 punten met het lied Dans met jou.

play

Advertentie