Junior 2021

JUNIOR 2021

Nederland start zoektocht naar kandidaat Junior Eurovisiesongfestival 2021

Eind 2021 zal het Junior Eurovisiesongfestival plaatsvinden in Frankrijk. Nederland is zoals elk jaar sinds het begin van het Junior Eurovisiesongfestival weer van de partij. Ook dit jaar kiest AVROTROS de inzending via het Junior Songfestival. De audities zijn vanaf vrijdag 30 april te volgen via de website of het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival.

Nederland gaat als tweede land opzoek naar een kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival 2021 in Frankrijk. Portugal maakte een aantal weken geleden al bekend dat het land zal worden vertegenwoordigd door Simão Oliveira, het lied volgt later nog.

Vanaf vrijdag 30 april is er elke week om 16.00 uur een nieuwe aflevering te zien via deze link of via het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival. Te beginnen met de audities. De jury tijdens de audities zal bestaan uit zangcoach Charlotte ten Brink en Mylène & Rosanne (2013). De laatste jaren gaf de omroep de voorkeur aan een zoektocht die via het internet werd uitgezonden. Ook het format wijzigde meerdere malen. Naar verwachting maakt AVROTROS binnenkort bekend hoe de competitie verder zal verlopen. Bekijk hieronder de eerste aflevering.

Junior Eurovisiesongfestival 2021

Het Junior Eurovisiesongfestival 2021 zal plaatsvinden in Frankrijk, nadat de toen 11-jarige Valentina in Polen won met haar nummer J’imagine. De landen die hun deelname al hebben bevestigd zijn; Duitsland, Frankrijk, Georgië, Ierland, Nederland, Polen, Portugal, Rusland en Spanje. België neemt al sinds 2013 niet meer deel. De exacte datum en de gaststad zullen op een later moment volgen.

Nederland op het Junior Eurovisiesongfestival

Nederland neemt, net als Wit-Rusland, al sinds het begin in 2003 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Het land wist één keer te winnen. Ralf Mackenbach won het festival in 2009 in Kiev, Oekraïne, met zijn lied Click Clack. In 2012 werd Rachel tweede met Teenager. De overige jaren tot 2017 scoorde Nederland matig, daarna behaalde het land drie keer een vierde plaats in vier jaar tijd. Vorig jaar werd Nederland vertegenwoordigd door de groep Unity en werd vierde met het nummer Best Friends.

Advertentie