Junior 2022

JUNIOR 2022

Junior Eurovisiesongfestival 2022 trekt naar Jerevan op 11 december

Nadat afgelopen december Armenië het Junior Eurovisiesongfestival in Parijs won, trekt de volgende editie van het festival eind dit jaar voor de tweede keer naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Maléna haalde in Parijs met Qami qami de overwinning binnen. Op zondag 11 december gaat de liedjeswedstrijd voor juniors door.

De CEO van de Armeense omroep laat het volgende optekenen: ‘Het is een eer de 20ste editie van het Junior Eurovisiesongfestival te organiseren in Jerevan, een van de oudste en meest iconische steden ter wereld. We zijn opgewonden om samen te werken met EBU en onze partners van de publieke omroepen doorheen Europa om een onvergetelijke reis te maken voor onze jonge talenten en een state of the art televisieshow voor miljoenen kijkers over de wereld.’ Hij laat ook nog weten geen inspanning te zullen sparen om magie te creëren voor de jonge deelnemers en kijkers en kijkt ernaar uit iedereen later dit jaar in Jerevan te verwelkomen.

Ongeëvenaard enthousiasme

Uiteraard kijkt ook executive supervisor Martin Österdahl uit naar de samenwerking. ‘Armenië’s coole, klassevolle en hedendaagse winnende lied zette een nieuwe standaard voor het JESF. We twijfelen er niet aan dat uitmuntendheid te zien zal zijn in de kwaliteit van de show die omroep AMPTV zal organiseren in dit speciale verjaardagsjaar. We kijken ernaar uit samen te werken met onze collega’s en Armenië en kunnen niet wachten hun ongeëvenaarde enthousiasme en passie te zien die Yerevan heeft voor het festival.’

Bekijk hieronder nog eens het winnende lied van vorig jaar en de aankondiging voor volgende editie.

play
play

Advertentie