Junior 2022

JUNIOR 2022

Nederland stuurt Luna met ‘La Festa’ naar Junior Eurovisiesongfestival 2022

België doet al sinds 2013 niet meer mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. Onze noorderburen, Nederland, gaan er wel nog altijd ten volle voor. Vanavond vond de Nederlandse preselectie Junior Songfestival 2022 plaats. Luna met La Festa trok op het einde van de avond aan het langste eind en trekt op 11 december naar Armenië voor de internationale finale.

Zoals de afgelopen jaren wel vaker het geval was, kiezen de Nederlanders hun inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival in september. Ook de klassieke selectiemethode Junior Songfestival werd opnieuw gebruikt. De liveshow werd dit jaar gepresenteerd door Stefania Liberakakis (JESF 2016 en ESF 2021) en Matheu Hinzen (JESF 2019). Tijdens de show brachten de kandidaten, naast hun eigen nummer, ook het groepsnummer Living in the Moment van deze editie.

De kandidaten en uitslag

Vier acts verschenen vanavond op het podium. Zij kregen volgende punten:

  1. Luna – La Festa – 36 punten (12+12+12)
  2. Mixed Up– It doesn’t matter – 30 punten (10+10+10)
  3. High5– Because I know – 27 punten (9+9+9)
  4. Infinity– Never ever – 24 punten (8+8+8)

Het resultaat werd bepaald door een combinatie van een professionele jury, kinderjury en de online stem van de kijker thuis. De professionele jury bestond uit Chantal Janzen (presentatrice van het ESF 2021), Flemming (singer-songwriter) en Glen Faria (rapper en singer-songwriter). De kinderjury bestond uit Ayana, SH!NE en Priscilla. Zij eindigden resp. op een eerste, tweede en vierde plek tijdens de nationale preselectie Junior Songfestival 2021 van vorig jaar.

Het maximum van de punten (12) van de kinderjury ging naar Luna. De professionele jury deelde dezelfde mening en gaf eveneens 12 punten aan Luna. Ook de Nederlandse kijker week niet af van voorgaand stempatroon: Luna kreeg opnieuw de maximumscore. Op het einde van de puntentelling werd duidelijk dat, na een eentonige stemming, Luna met La Festa het ticket naar Armenië krijgt. La Festa bestaat uit een combinatie van Engels, Nederlands en Italiaans. Luna vertegenwoordigt de Nederlandse kleuren op 11 december op het Junior Eurovisiesongfestival 2022.

Wie al eens wil luisteren naar de Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival 2022 kan dat hier doen:

play

Advertentie