Junior 2023

JUNIOR 2023

Nederland stuurt duo Sep & Jasmijn naar Junior Eurovisiesongfestival 2023 in Nice

Het Eurovisiesongfestival mag dan nog ver weg zijn, de kinderversie van het festival staat wel weer bijna voor de deur. VRT en RTBF bedanken al jaren voor dit kinderfestival, zestien andere Europese omroepen sturen wel een vertegenwoordiger naar de 21ste editie. Ook Nederland gaat er nog steeds ten volle voor. Vanavond vond bij onze noorderburen de preselectie Junior Songfestival 2023 plaats. Het duo Sep & Jasmijn met Holding On to You eindigde op het hoogste schavot en trekt op 26 november naar Nice (Frankrijk) voor de internationale finale.

Er zijn nog bepaalde zekerheden in dit leven: Nederland dat een vertegenwoordiger kiest voor het Junior Eurovisiesongfestival in september via de gebruikelijke preselectie, is er zo één van. Net zoals vorig jaar werd de liveshow gepresenteerd door Stefania Liberakakis (JESF 2016 en ESF 2021) en Matheu Hinzen (JESF 2019). Tijdens de show brachten de kandidaten, naast hun eigen nummer, ook het groepsnummer Good Vibes van deze editie.

De kandidaten en uitslag

Vier acts verschenen vanavond op het podium. Zij kregen volgende punten:

  1. Sep & Jasmijn – Holding On to You 36 punten (12+12+12)
  2. Joy! – Better Together – 29 punten (10+10+9)
  3. Flare – Side by Side – 26 punten (8+8+10)
  4. Duron – Magic – 26 punten (9+9+8)

Het resultaat werd bepaald door een combinatie van een kinderjury, professionele jury en de online stem van de kijker thuis. Zij kregen allemaal voor 1/3 inspraak. De professionele jury bestond uit Soy Kroon (acteur), Meau (singer-songwriter) en Sosha Duysker (presentatrice, actrice, verslaggeefster, redactrice en zangeres). De kinderjury bestond uit Luna en Mixed Up. Luna mocht Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2022 in Armenië. De groep Mixed Up werd tweede in de Nederlandse preselectie van vorig jaar.

Het maximum van de punten (12) van de kinderjury ging naar Sep & Jasmijn. De professionele jury deelde dezelfde mening en gaf eveneens 12 punten aan het duo. Ook de Nederlandse kijker week niet af van voorgaand stempatroon met een derde maximumscore voor de twee. Het duo krijgt de eer om Nederland te vertegenwoordigen op 26 november op het Junior Eurovisiesongfestival 2023.

Hoewel de editie van 2023 nog maar net een winnaar kent, is de zoektocht naar jong talent alweer opnieuw geopend. Geïnteresseerden (kinderen tussen 9 en 14 jaar) kunnen zich via deze link inschrijven tot 31 januari 2024.

Benieuwd hoe de Nederlandse inzending klinkt? Luisteren kan je hier doen door te klikken op onderstaande video:

play

Advertentie