Kiev 2017 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
Lucie Jones
Nummer
Never Give Up on You
Muziek
The Treatment, Emmelie de Forest en Lawrie Martin
Tekst
The Treatment, Emmelie de Forest en Lawrie Martin
Omroep
BBC
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
15 111
smlvalmtmkatnoesfifrgreeamisaudenliecyhusibeplcz
64843111231647156545310255
18 - - - -

Bio

Jones is een zangeres, model, presentatrice en actrice uit Wales. Ze is professioneel met muziek bezig, maar brak nog geen potten in de hitlijsten. Ze bracht wel al enkele singletjes uit en in 2015 een volledig album. In 2010 nam ze in haar thuisland deel aan X-Factor, en werd daar achtste. Ze moest Jedward, die twee keer deelnamen aan het songfestival voor Ierland, laten voorgaan in de eliminatieronde. Na de show ontving zender IVT meer dan duizend klachten van kijkers die van mening waren dat de uitslag gemanipuleerd werd in het voordeel van Jedward.

Lucie heeft meer succes in het theater en in musicals. Zo speelde ze al mee in Les Misérables op West End. Tijdens een Eurovisie-special bracht ze daar trouwens haar favoriete songfestivalliedje: Shady Lady van Ani Lorak uit 2008. Ze had ook al rollen in andere bekende musicals die opgevoerd werden in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel is ze te zien in musical Rent. Als actrice was ze ook te zien in de populaire en internationaal bekende misdaadserie Midsomer Murders. Voor de serie nam ze ook een lied op. Ze speelt nog mee in Rent tot eind mei 2017. Door haar deelname aan het festival in Kiev zal ze enkele voorstellingen moeten missen, ook andere jobs moet ze noodgedwongen schrappen uit haar agenda.

Als zangeres mocht ze trouwens voor Wales en Engeland al verschillende keren het Britse volkslied zingen op officiële gelegenheden. In 2012 presenteerde ze eventjes op MTV én als model was ze het Britse gezicht voor lingeriemerk … Wonderbra. Als model ligt ze onder contract bij Select Model Management, een top modellenbureau in Londen.

Selectieprocedure

Lucie Jones heeft Britse voorronde Eurovision: You Decide gewonnen en zal het VK vertegenwoordigen op het songfestival in het Oekraïense Kiev. Televoting en punten van de jury bepaalden de winnaar. Lucie haalde het van vijf concurrenten. Haar liedje werd meegeschreven door Deense zangeres Emmelie de Forest, zij won in 2013 het songfestival.

De Britse pers heeft weinig vertrouwen in de Britse inzending. Waarom? Omdat volgens de kranten omroep BBC weer gekozen heeft voor een ‘vergeten X-Factor-afvaller’ (alle zes kandidaten kwamen uit die show) en ze de gevolgen van de Brexit zullen moeten dragen.

Clip

play

Advertentie