Lissabon 2018 - Kroatië

kanimage
Artiest
Franka
Nummer
Crazy
Muziek
Branimir Mihaljević
Tekst
Franka Batelić
Omroep
HRT
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 17 63
azilbyeebgmkatgramchcyptgb
56824162514415
46
azilbyeebgmkgrcyptgb
5682465415
17
mkatamch
10214
12

Bio

De zangeres is geen onbekende in de showbizzwereld van Kroatië, vorig jaar maakte ze zelfs een succesvolle comeback. Franka reisde al de wereld rond, maar woont tegenwoordig weer in Zagreb.

Haar carrière startte in 2007 dankzij de overwinning bij talentenjacht Showtime. De zangeres kreeg zo de kans om een platencontract te tekenen. In 2008 neemt ze deel aan het Kroatische Radiofestival, en wint de publieksprijs. Een jaar later neemt ze voor de eerste keer deel aan de Kroatische Songfestivalselectie Dora. Franka moet tevreden zijn met de zesde plaats.

In de zomer van 2009 heeft ze haar allereerste nummer één hit beet. Een paar maanden later wint ze ook de nationale versie van Sterren op de Dansvloer. Een jaar later probeert ze opnieuw naar het Songfestival te gaan. Dit keer komt ze niet verder dan een zevende plaats in Dora. Franka zong trouwens de demo in van I Believe, het lied dat later als Celebrate zou deelnemen aan het Songfestival 2011. Zangeres Daria bleef daarmee steken in de halve finales.

Nadien brengt ze nog verschillende hits uit én in 2013 komt een van haar dromen uit: ze mag het voorprogramma van Beyoncé verzorgen tijdens haar concert in Zagreb en ze ontmoet de Amerikaanse superster. Na dit hoogtepunt zet ze haar carrière onverwachts op pauze. Vorig jaar maakte Franka een comeback met de single S tobom. Het lied doet het meteen uitstekend in de hitlijsten.

Selectieprocedure

Franka werd intern geselecteerd door de Kroatische omroep.

Clip

play

Interview

play

Advertentie