Lissabon 2018 - Noord-Macedonië

kanimage
Artiest
Eye Cue
Nummer
Lost and Found
Muziek
Bojan Trajkovski
Tekst
Bojan Trajkovski en Darko Dimitrov
Omroep
MRT
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 18 24
azalilbghrgr
681513
18
azalilgr
6813
6
bghr
51
11

Bio

Eye Cue is een Macedonische pop/rockgroep die in 2007 het levenslicht zag. De band bestaat uit Bojan Trajkovski, hij zingt en is de gitarist van dienst, en Marija Ivanovska, die ook zingt. Drummer Ivo Mitkovski is geen vast groepslid.

Direct van bij de start werkt Eye Cue samen met de Macedonische producer Valentino Skenderovski en brachten zo hun eerste album Superstar Wannabe uit in 2008. De eerste single Magija werd uitgebracht in mei 2008 en de bijbehorende videoclip werd meteen een groot succes. Vijf maanden later kwamen de tweede single en videoclip uit. Als vervolg op hun eerste album volgde in juni 2009 een concert om hun eerste album te promoten en ze maakten een promotievideo voor Glowing Lips.

Hun vierde single Not this Time en bijbehorende videoclip werden in maart 2010 opgepikt door MTV Adria. Het lied haalde de nummer één in de hitlijsten en werd in de hele Balkanregio warm onthaald. Aan het einde van 2010 kreeg het zelfs een top 20 notering in de lijst met meest populaire video’s op MTV Adria. Door hun succes kregen ze een eigen programma op MTV Adria, MTV Express, waarin akoestische versies van hun liedjes werden gebracht.

Aan het einde van 2012 werd de song Ista Pateka beloond met een award als een van de vijf meest gedraaide nummers op de radio. Een jaar later kende de band hun grootste succes met hun single Son dat een vierde plaats behaalde in de hitlijsten en Bobi bas mi e gajle dat negende werd in de hitlijsten van MTV. In datzelfde jaar kregen ze tijdens een radiofestival voor het tweede jaar op rij een award voor de meest gedraaide radiosong op alle radionetten binnen Macedonië. Naast het uitbrengen van albums heeft de groep al mogen optreden op verschillende grote festivals zoals Taksirat, Exit, Schengen Fest en Streets Fest.

Selectieprocedure

Uit een open inschrijving ontving omroep MRT 382 inzendingen. Een jury weerhield er twaalf van, en die werden gequoteerd met de Songfestivalpunten van een tot twaalf door een andere, achtkoppige vakjury. Lost and Found kwam als winnaar uit de bus. Het lied is van de hand van Bojan Trajkovski, niet toevallig lid van Eye Cue. Darko Dimitrov is verantwoordelijk voor het arrangement van het lied.

Clip

play

Advertentie