Lissabon 2018 - Griekenland

kanimage
Artiest
Yianna Terzi
Nummer
Oneiro mou
Muziek
Gianna Terzi, Aris Kalimeris, Dimitris Stamatiou en Mihalis Papathanasiou
Tekst
Gianna Terzi, Aris Kalimeris, Dimitris Stamatiou en Mihalis Papathanasiou
Omroep
ERT
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 14 81
azisalbebgmkhramchiecygb
10113110461021203
28
azisalhramiecy
10133218
53
albebgmkhramchcygb
101104382123
14

Bio

Gianna (of Yianna) Terzi werd geboren in 1980 en startte haar muzikale carrière in 2005. Haar vader, Paschalis Terzis, is een van de meest succesvolle folkzangers van Griekenland. De zangeres trad in Griekenland al op voor duizenden toeschouwers.

Na het uitbrengen van verschillende succesvolle albums, verhuisde ze naar de Verenigde Staten van Amerika. Daar bracht ze met Love Is Your Name haar allereerste Engelstalige single uit. Ze is ook populair in buurland Cyprus, daar was ze ooit genomineerd als Best New Artist.

Selectieprocedure

In eerste instantie ging de ERT een nationale finale organiseren en daarbij nauw samenwerken met Griekse platenlabels. De omroep ontving twintig kandidaturen van veertien verschillende lokale platenmaatschappijen. Daarvan waren er in eerste instantie vijf die door gingen naar de finale. Uiteindelijk werden twee nummers gediskwalificeerd, omdat deze niet strookten met de vereisten en regels die waren opgelegd. Drie nummers zouden aantreden in de finale.

Maar de financiële kant van de zaak deed de voorronde de das om: de ERT had de drie platenlabels (Spicy Music, Spider Music en Panic Entertainment Group) gevraagd 90.000 euro op tafel te leggen om de Griekse Songfestivaldeelname te bekostigen. Na onderhandelingen werd een akkoord bereikt om dat bedrag te verlagen tot 20.000 euro. De deadline om die bedragen over te maken verliep op dinsdag 12 februari, en enkel Panic Entertainment Group had het bedrag tijdig opgehoest.

ERT besloot daarom Spicy Music en Spider Music en hun inzendingen te diskwalificeren en te kiezen voor de 36-jarige zangeres Gianna Terzi, op haar officiële Facebookpagina Yianna Terzi genaamd.

Clip

play

Interview

play

Advertentie