Lissabon 2018 - Wit-Rusland

kanimage
Artiest
Alekseev
Nummer
Forever
Muziek
Kyrylo Pavlov & Evhen Matyushenko
Tekst
Kyrylo Pavlov & Evhen Matyushenko
Omroep
BTRC
Label
Zion Music
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 16 65
azallteebggrfiamcy
24766213115
20
azalam
1271
45
azlteebggrfiamcy
1266213105
8

Bio

De jonge zanger heet voluit Nikita Vladimirovich Alekseev, en komt uit Oekraïne. Hij is ook songwriter. Zijn grote doorbraak kwam er in 2014 toen hij deelnam aan The Voice of Ukraine. Zijn coach was Ani Lorak, die in 2008 zelf scoorde op het Songfestival. De single die hij daarna uitbracht, Pyanoye solntse, werd een regelrechte hit. Het lied kwam zelfs in de Shazam Top 100 terecht, als eerste Russische lied.

Dat lied zette hem op de kaart in Oekraïne, Rusland, en Wit-Rusland. Hij wint er verschillende awards zoals Doorbraak van het Jaar, Artiest van het Jaar en Lied van het Jaar. In 2016 brengt hij zijn debuutalbum uit. Op zijn dertiende probeerde hij deel te nemen aan het Junior Eurovisiesongfestival, maar raakte niet geselecteerd.

Selectieprocedure

De jongeman heeft als grote favoriet de nationale finale in Wit-Rusland gewonnen, maar niet zonder slag of stoot. Zes van zijn concurrenten hadden eerder geëist om de zanger en zijn lied te diskwalificeren. Zijn nummer Forever kwam onder vuur te liggen nadat een filmpje werd ontdekt van 23 mei 2017. Daarin brengt hij het nummer Navsegda, de Wit-Russische versie van zijn lied voor Lissabon. Kandidate Sofi Lapina trok zich uiteindelijk terug uit de competitie. Alekseev herwerkte zijn lied waardoor hij toch kon deelnemen aan de voorronde.

Clip

play

Advertentie