Lissabon 2018 - Moldavië

kanimage
Artiest
DoReDoS
Nummer
My Lucky Day
Muziek
Philipp Kirkorov
Tekst
John Ballard
Omroep
TRM
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
10 209 94 115 19 2 3 235 82 153 7

Bio

Muziekgroep DoReDoS werd opgericht in 2011. De speciale groepsnaam is een verwijzing naar muzieknoten do en re. Ze probeerden al in 2015 en 2016 om Moldavië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maar konden de voorronde toen niet winnen.

De groep heeft momenteel drie leden: zangers Eugeniu Andrianov en Sergiu Mita, en zangeres Marina Djundiet. Ze komen allemaal uit hetzelfde stadje, Rybnista. Het is daar dat het idee ontstond om een groepje te vormen. Naast liedjes uitbrengen, geven ze vooral concerten in Moldavië, maar stonden ook al op podia in Rusland, Australië, Egypte en Oekraïne.

In 2017 namen ze deel aan het populaire festival New Wave. Ze wonnen er de eerste prijs. Een jaar eerder hadden ze al een goede beurt gemaakt in de Roemeense versie van X-Factor. Dankzij hun succes van vorig jaar ontving DoReDos een prestigieuze prijs uit handen van Igor Dodon, president van Moldavië. De drie leden kregen toen zelfs elk de titel van Ere-artiest van Moldavië.

Selectieprocedure

Na een spannende show van bijna vier uur werd bekendgemaakt wie Moldavië mag vertegenwoordigen in Lissabon. De groep was de duidelijke winnaar van O Melodie Pentru Europa 2018, met topscores bij zowel jury als publiek.

Hun nummer werd gemaakt door Russische legende Philipp Kirkorov (in 1995 zelf kandidaat op het Songfestival) en John Ballard. Het Dreamteam, zoals ze wel eens worden genoemd, zat ook achter Shine van de Tolmachevy Sisters en You are the Only One van Sergey Lazarev. Kirorov is een van de rijkste showbizzfiguren in Rusland en schreef tal van hits voor zichzelf en voor andere artiesten.

Philipp Kirkorov ontdekte het talent van de groep een tijdje terug op een muziekfestival. Hij stelde de bandleden toen voor om samen te werken aan een Songfestivalliedje.

Clip

play

Interview

play

Advertentie