Lissabon 2018 - Roemenië

kanimage
Artiest
The Humans
Nummer
Goodbye
Muziek
Matei Alexandru & Alin Neagoe
Tekst
Cristina Caramarcu
Omroep
TRV
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 11 107
norsrumdnlgeplmthulvsemesiuafrit
21424214321233862912
67
norsrumdnlgeplmthulvsemesiuafr
21412263212338621
40
mdgefrit
128812
2

Bio

Deze recent opgerichte muziekgroep bestaat uit Adi Tetrade (drums), Alin Neagoe (bas), Alex Matei (backing vocals en keyboard), Alex Cismaru (gitaar) en zangeres Cristina Caramarcu. Ze hebben alle vijf succesvolle solocarrières, maar willen via The Humans graag een andere kant van zichzelf laten zien als artiest. ‘Geloven in menselijkheid’, is hun motto.

Inzending Goodbye is nog maar de tweede single van de Roemeense band. Ze treden regelmatig op en delen vaak het podium met andere nationale bekendheden. Ze zijn in hun thuisland ook op televisie te zien, als band in karaokeshow Zaza Sing. Zangeres Cristina nam enkele jaren geleden deel aan The Voice in Roemenië.

Over hun Songfestivalliedje zeggen ze: ‘We leven in een wereld waarin alles snel moet gaan, en zien de schoonheid rondom ons niet. En we vergeten om gewoonweg gelukkig te zijn. Goodbye is een manifest. ’t Is een liedje om iedereen te motiveren om je dromen niet op te geven. Om elkaar kracht te geven, ongeacht huidskleur of andere verschillen!’

Selectieprocedure

De Roemeense selectie Selecția Națională werd dit jaar heel groots aangepakt. Het land bestaat dit jaar namelijk exact 100 jaar in zijn huidige vorm, en om dat te vieren werd de Songfestivalselectie over het hele land verspreid. Het publiek had het laatste woord in deze nationale voorronde. De groep stond lange tijd niet aan de leiding tijdens de televoting, maar belandde net op tijd op de eerste plaats.

Clip

play

Advertentie