Lissabon 2018 - Polen

kanimage
Artiest
Gromee Feat. Lukas Meijer
Nummer
Light Me Up
Muziek
Andrzej Gromala, Lukas Meijer, Mahan Moin en Christian Rabb
Tekst
Andrzej Gromala, Lukas Meijer, Mahan Moin en Christian Rabb
Omroep
TVP
Label
Sony Music Poland
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 14 81
nosmdkrunlmthuseuadefrit
7242101119714113
21
nosmrunlhusedefr
12254124
60
nodknlmthuseuadefrit
64517871273
11

Bio

Gromee, echte naam Andrzej Gromala, is een populaire Poolse DJ, producer en platenbaas. Lukas Meijer is een Zweedse singer-songwriter. De twee werken al langer muzikaal samen.

Voor zijn DJ-projecten mocht Gromee al samenwerken met verschillende getalenteerde artiesten, en met bekende producers in gerenommeerde muziekstudio’s. Live Forever, feat. Anderz Wrethov werd zo een grote hit in Polen. Het lied kreeg zelfs airplay in andere Europese landen. Zijn single Follow you (met WurlD) deed het ook erg goed. Het nummer werd gedraaid op radio’s in Denemarken, Zweden, Nederland, Rusland en Duitsland. Ook zijn andere releases deden het uitstekend, wat Gromala één van dé Poolse artiesten van het moment maakt.

Gromee en Lukas Meijer brachten in november 2017 samen een single uit, Without You. Ze halen samen de top 10 van de Poolse hitlijsten. Het liedje komt op het debuutalbum van Gromee te staan, Chapter One. Ook het Songfestivalliedje van de twee staat op de cd.

In 2013 werd Andrzej zelf platenbaas door zijn eigen label Kingztown Music op te richten. Twee jaar later mocht hij als artiest een platencontract tekenen bij het grote Sony Music Poland. Bij de Eska Music Awards 2017 won hij de award voor Beste DJ/Producer.

Lukas Meijer is de zanger van Light Me Up. Hij is een Zweed. Meijer is de frontman van rockgroep No Sleep for Lucy. Christian Rabb, een van de bandleden van de rockgroep, schreef mee aan de Poolse bijdrage.

Selectieprocedure

Tien artiesten namen deel, en een vijfkoppige vakjury en televoting bepaalden de uitslag in Krajowe Eliminacje, de Poolse nationale finale. 

Clip

play

Interview

play

Advertentie