Lissabon 2018 - IJsland

kanimage
Artiest
Ari Ólafsson
Nummer
Our Choice
Muziek
Thorunn Clausen
Tekst
Thorunn Clausen
Omroep
RÚV
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 19 15
beczbymkch
14721
15
beczbymkch
14721
0
2

Bio

Deze jonge zanger werd geboren in 1998 en is pas negentien jaar. Hij is familie van Paul Óskar, een populaire artiest in IJsland die in 1997 opviel op het Songfestival met zijn gewaagde act. Ari woonde tijdens zijn jeugd in Florida. Vorig jaar was hij nog achtergrondzanger in voorronde Söngvakeppnin.

Als hij elf is, maakt hij zijn debuut op het podium van het Nationaal Theater, als Oliver Twist in de gelijknamige musical. Dan ontdekt hij pas zijn zangtalent. Selma, twee keer voor IJsland op het Songfestival, was een van de eersten om dat talent ook te ontdekken. Ook populaire Noorse zangeres Sissel Kyrkjebo is fan van de jongeman. De twee treden enkele keren samen op.

In de jaren die volgen start hij met studies klassieke zang. Hopend op een doorbraak, duikt de zanger op in Island Got Talent en The Voice. In december 2017 kreeg hij groot en belangrijk nieuws: hij mag studeren aan het gerenommeerde conservatorium Royal Academy of Music in Londen.

Selectieprocedure

Een internationale vakjury en televoting stuurden de twee beste songs door naar de superfinale, waarin enkel de IJslandse kijker nog mocht stemmen. Dagur Sigurðsson startte als favoriet, maar werd tweede. Ari won zo voorronde Söngvakeppnin 2018.

Thorunn Clausen is de vrouw achter het nummer. Ze is als achtergrondzangeres te horen op het nummer, en zorgt voor de pianomuziek. Clausen schreef in 2011 de IJslandse inzending.

Clip

play

Advertentie