Lissabon 2018 - Portugal

kanimage
Artiest
Cláudia Pascoal
Nummer
O jardim
Muziek
Isaura
Tekst
Isaura
Omroep
RTP
Label
Universal Music Portugal
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
26 39
nliefreechlt
2683137
21
nlieeechlt
26337
18
frch
810
8 - - - - - -

Bio

Zangeres Cláudia woont in Porto en staat aan het begin van haar solo-carrière. Ze is de frontvrouw van Cláudia Pascoal & M O R H U A. Vorig jaar viel ze op in The Voice of Portugal, waar ze zesde werd. In 2013 en 2014 had ze ook al deelgenomen aan de Portugese versies van Idool en X-Factor. Drie jaren geleden probeerde ze het zelfs een tweede keer in Idool.

In de Portugese voorronde voor het Songfestival zijn het vooral de componisten die in de belangstelling staan. Isaura zorgde voor lied O jardim (‘De tuin’). Zij ontdekte Pascoal via sociale media en stuurde haar een bericht op Facebook met de vraag om haar inzending te zingen. Tijdens de act op het podium is Isaura te horen en te zien als achtergrondzangeres.

De singer-songwriter debuteerde in 2014 en twee jaar later werd ze al genomineerd als Revelatie tijdens de Portugal Festival Awards. Ze zingt op verschillende festivals en haar debuutalbum zit er aan te komen.

Selectieprocedure

In Portugal werd opnieuw Festival da Canção gehouden. En de Portugezen kozen net als vorig jaar voor het vernieuwde concept: succesvolle componisten kregen carte blanche en kozen zelf de uitvoerder(s) van hun inzending.

Na de eerste halve finale bleek dat er een fout was gebeurd bij het optellen van de stemmen, waardoor alsnog een andere kandidaat een finaleplek kreeg. Na de tweede halve finale trok de favoriet van de jury en het publiek zich terug, na aanhoudende plagiaatclaims van zijn song. Ook die artiest moest in allerijl nog vervangen worden.

Clip

play

Advertentie