Lissabon 2018 - Zweden

kanimage
Artiest
Benjamin Ingrosso
Nummer
Dance You Off
Muziek
MAG, Louis Schoorl, K Nita en Benjamin Ingrosso
Tekst
MAG, Louis Schoorl, K Nita en Benjamin Ingrosso
Omroep
SVT
Label
TEN
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
7 274 253 21 20 2 2 254 171 83 15

Bio

Benjamin is een jonge Zweedse singer-songwriter die vorig jaar zijn debuut maakte in de Zweedse voorronde Melodifestivalen. Hij is de zoon van Pernilla Wahlgren. Zij is een populaire zangeres, actrice en presentatrice die zelf verschillende keren deelnam aan de voorronde. Zij won nooit, haar zoon dus wel.

Ingrosso speelde als kind in verschillende musicals. In 2006 won hij Lilla Melodifestivalen en mocht daarna Zweden vertegenwoordigen op het MGP Nordic 2006, een soort van Junior Eurovisiesongfestival in Scandinavië.  Zijn eerste single, een cover, belandde op twee in de hitlijst van Zweden. Datzelfde jaar mag hij samen met zijn moeder optreden in muziekshow Allsång på Skansen.

Hij blijft regelmatig met zijn moeder optreden en speelt rollen in musicals. Maar in 2014 is het tijd voor iets anders: focussen op muziek maken. De eerste single met de nieuwe sound van Benjamin kwam twee jaar geleden pas uit. Hij krijgt dan ook een platencontract. Sinds 2016 duikt hij ook op in de tv-show van zijn moeder Pernilla.

Een album is er nog niet, maar enkele van zijn singles haalden wel al de status van goud en platina. Zijn finaleplaats in Melodifestivalen 2017 zorgde voor een serieuze boost. Ingrosso is een van de favorieten dit jaar. Het is vooral zijn act die opvalt, omdat het lijkt alsof je naar een videoclip kijkt in plaats van naar een live-optreden.

Selectieprocedure

Elf internationale jury’s en televoting bepaalden de uitslag van populaire Zweedse voorronde Melodifestivalen. Beide kozen voor Ingrosso, al was het wel erg nipt bij het publiek. Runner-up Felix Sandman kreeg amper drie puntjes minder van de Zweedse kijkers

Clip

play

Interview

play

Advertentie