Tel Aviv 2019 - Spanje

kanimage
Artiest
Miki
Nummer
La venda
Muziek
Oriol Padrós
Tekst
Adrià Salas
Omroep
RTVE
Label
Universal Music Spain
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
22 54
beptazcydkfrgrilnlrursgbch
61224174531225
1
ru
1
53
beptazcydkfrgrilnlrsgbch
6122417453225
26 - - - - - -

Bio

Deze 23-jarige Spanjaard is afkomstig uit Terrassa (Barcelona) en werd zesde in de jongste jaargang van talentenjacht Operación Triunfo. Omdat hij de speciale gala-uitzending won, mag hij voor Spanje zingen in Tel Aviv.

Miki Núñez is de frontman van Catalaanse groep Dalton Bang. In 2018 gaven ze verschillende optredens in Catalonië, dit jaar staan er concerten op het programma in andere delen van Spanje. Hij is populair op YouTube met over de tienduizend volgers. Hij zingt er liedjes van o.a. Justin Bieber, John Legend, Ed Sheeran en Bruno Mars.

Zijn lied, het opzwepende La venda, is Catalaans voor ‘De blinddoek’. En zo heeft de Spaanse inzending verschillende, duidelijke links naar de regio van Catalonië. Want het nummer is geschreven door Adrià Salas, frontman van de populaire Catalaanse band La Pegatina. Die band was al genomineerd voor een Latin Grammy. Ook de tekst van het lied zou naar de strubbelingen tussen Spanje en Catalonië kunnen verwijzen, al werd daar nooit iets van gezegd.

Selectieprocedure

Een speciale gala-uitzending van de talentenjacht Operación Triunfo met tien songs leverde Miki als Songfestivalkandidaat op. Televoting (100%) bepaalde de uitslag. Miki had zelfs twee liedjes waarmee hij deelnam aan het gala. 

Clip

play

Interview

play

Advertentie