Tel Aviv 2019 - Oostenrijk

kanimage
Artiest
Pænda
Nummer
Limits
Muziek
Pænda
Tekst
Pænda
Omroep
ORF
Label
Wohnzimmer Records
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 17 21
deitaldklvltrose
11121618
21
deitaldklvltrose
11121618
0
9

Bio

Nieuw talent Pænda is gekend in Oostenrijk door haar altijd fel blauw gekleurde kapsel. Ze maakt, speelt én produceert al haar nummers zelf. In 2018 bracht ze haar eerste album Evolution I uit en in april van dit jaar komt de opvolger, Evolution II uit. De vraag vanwaar de naam Pænda als artiestennaam komt, verklaart ze heel simpel en grappig: ‘Als ik ‘s ochtends wakker wordt en in de spiegel kijk, dan lijk ik wel een pandabeer.’

Gabriela Horn zingt als Pænda popmuziek en EDM-dancenummers sinds 2015. Op het podium laat ze zich begeleiden door een volledig vrouwelijke band. Ze speelt ook gitaar, piano en is dj. Ze mocht onlangs het concert van Jessie J openen in Wenen.

Selectieprocedure

Tijdens de vroege radioshow Ö3-Wecker heeft de Oostenrijkse omroep bekend gemaakt dat dit jaar het jonge talent Pænda naar Tel Aviv zal afzakken met het nummer Limits. Een interne jury met daarin allerlei experts selecteerde haar. 

De omroep had eerder al gezegd dat het een vrouwelijke artiest was geworden uit Stiermarken, een regio in Oostenrijk waar ook Conchita en Getty Kaspers vandaan komen. De keuze is dus gevallen op deze songwriter. Het nummer Limits wordt één van de volgende weken uitgebracht. Volgens ORF zal het een modern en fris nummer worden waar je moeilijk bij stil kan blijven zitten.

Hyäne Fischer leek lange tijd in de running te zijn, maar werd niet gekozen. Via sociale media liet zij weten boos en teleurgesteld te zijn. Zo trekt ze het oordeel van de jury in twijfel. Volgend jaar wil ze opnieuw haar kans wagen.

Clip

Interview

play

Advertentie