Tel Aviv 2019 - Finland

kanimage
Artiest
Darude Feat. Sebastian Rejman
Nummer
Look Away
Muziek
Ville Virtanen
Tekst
Ville Virtanen en Sebastian Rejman
Omroep
YLE
Label
EnMass Music
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 17 23
aufigrisplsi
2124212
9
augrplsi
2412
14
fiis
122
3

Bio

Darude (43 jaar) raakte wereldberoemd na zijn wereldhit Sandstorm uit 1999. Hij is nog steeds een vaak gevraagde dj op tal van festivals, zoals op ons eigen Tomorrowland. Hij is daarmee een van de meest succesvolle Finse artiesten van deze tijd. Darude zorgt in Tel Aviv voor de muziek, terwijl Sebastian Rejman instaat voor de zang. De twee werkten al eerder samen.

De populaire EDM-dj, echte naam Ville Virtanen, mag zich eigenaar noemen van verschillende platina cd’s, awards en onderscheidingen. Hij won al drie Finse Grammy’s. Zijn laatste album kwam in 2015 uit. Zo bracht hij tot nu toe vier albums op de markt. Hij reist de hele wereld rond om op te treden in clubs en op grote festivals. Ville stond als dj maar liefst vijf keer in de top 100 ranking van DJ Magazine. Volgens datzelfde magazine is hij het ‘grootste muzikale exportproduct uit Finland’.

De Fin startte zijn carrière in 1995 en had vier jaar later zijn monsterhit beet. Sandstorm is nog altijd een van de best verkopende dance-liedjes aller tijden. In 2000 klom het nummer naar de top 3 in de Britse hitlijst. Een primeur voor een Finse artiest. Het werd uiteindelijk de succesvolste 12-inch vinylplaat van dat jaar. Het debuutalbum van Darude ontving twee maal platina in Finland en goud in Canada. Zijn eerste tournee bracht hem in onder meer in Australië en Azië. Twee jaar later volgde een tournee door Noord-Amerika.

Darude wil op het podium in Tel Aviv de sfeer scheppen die je krijgt al je een dj aan het werk ziet op een festival als Tomorrowland. ‘Deze deelname is voor mij een uitdaging op verschillende vlakken. Toen ik de vraag kreeg om deel te nemen, was ik eerst wat geschrokken. Maar ik kon onmogelijk ‘nee’ zeggen tegen mijn thuisland. Het is een eer om deel uit te maken van deze ongelofelijke ervaring. Ik heb alleen maar positieve verwachtingen’, zegt de man.

Sebastian Rejman is zanger-gitarist bij groep The Giant Leap. Een van de liedjes van de groep was in 2007 het tweede meest gedraaide liedje op de Finse radio’s. In 2012 was hij tv-presentator van Talent Suomi. Hij was ook al te zien als backstage-reporter in The Voice of Finland. Vorig jaar begon hij te acteren in tv-serie Syke.

Selectieprocedure

De Finse omroep YLE heeft zijn kandidaat voor het Songfestival 2019 bekendgemaakt op 29 januari tijdens een persconferentie. Net als vorig jaar kwam er een nationale finale met drie liedjes, gepresenteerd door ex-Songfestivalkandidate Krista Siegfrids en Christoffer Strandberg.

Dj Darude (foto rechts) werd intern gekozen om het land te vertegenwoordigen. Hij heeft drie songs gecomponeerd waarbij de zang wordt verzorgd door artiest Sebastian Rejman (foto links). De voorronde Uuden Musiikin Kilpailu 2019 werd gehouden vanuit de Finse stad Turku, op zaterdag 2 maart. Populaire groepen als The Rasmus en Sunrise Avenue werden eerst gepolst om mee te doen, maar die zagen het niet zitten.

Clip

play

Interview

play

Advertentie