Tel Aviv 2019 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
Michael Rice
Nummer
Bigger than Us
Muziek
Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik en Jonas Thander
Tekst
Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik en Jonas Thander
Omroep
BBC
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
26 11
gehuieamnoch
123221
8
gehuamnoch
12221
3
ie
3
16 - - - - - -

Bio

Michael Rice is 21 jaar en komt uit Hartlepool. Als kind leerde hij zichzelf piano spelen. Toen hij zes was, ging hij naar de toneelschool en speelde in verschillende musicals. Hij stopte daar een tijdje mee omdat hij er gepest werd.

In 2014 draaide hij eventjes mee in The X Factor. Hij verdiende toen bij als straatmuzikant. Een van zijn optredens ging in 2015 zelfs viraal op het internet. Michael stond al in het voorprogramma van o.a. Ed Sheeran, Nicole Scherzinger en Jess Glynne.

In januari 2018 duikt Rice op in talentenjacht All Together Now op BBC One, gepresenteerd door ex-Spice Girl Geri Horner. Hij wint de show uiteindelijk en gaat naar huis met 50.000 Britse ponden. Dat geld kwam goed van pas, want om te kunnen deelnemen aan de tv-show, stopte hij met zijn job bij McDonald’s. Met zijn gewonnen prijzengeld opende Michael zijn eigen wafelenkraam.

Het liedje van Michael gaat over liefde en heeft zelfs een persoonlijk kantje. ‘Toen ik opgroeide had mijn vader drugsproblemen en de eerste lijnen – ‘Hear these words that I sing to you’ – zing ik eigenlijk voor hem’, zegt de jongeman.

De artiesten achter het nummer hebben al wat ervaring op het Songfestival én in Zweedse voorronde Melodifestivalen. Jonas Thander is de man achter de Litouwse inzending van 2016. Hij werd er negende mee. Laurell Barker zorgde vorig jaar voor het lied van Zwitserland, maar Stones ging niet door naar de finale. En dan is er John Lundvik. Hij zingt dit jaar voor Zweden op het Songfestival en is dus met twee liedjes in de race. John werd vorig jaar al derde in Zweden.

Selectieprocedure

Vrijdagavond 8 februari volgde de ontknoping van Eurovision: You Decide, sinds 2016 de Britse voorronde. De presentatoren waren dezelfde (Mel Giedryoc en de winnaar van 2015 Måns Zelmerlöw), maar het concept van de show werd wél omgegooid.

Opzet van de avond: drie liedjes telkens gezongen door twee andere acts. De juryleden, Mollie King, Marvin Humes en Rylan Clark-Neal, stuurden per lied één uitvoering naar de superfinale. Uit die drie inzendingen mocht het publiek zijn keuze maken. Michael Rice kwam als winnaar uit de bus.

Clip

play

Interview

play

Advertentie