Tel Aviv 2019 - Polen

kanimage
Artiest
Tulia
Nummer
Fire of Love (Pali się)
Muziek
Nadia Dalin
Tekst
Sonia Krasny, Allan Rich en Jud Friedman
Omroep
TVP
Label
Universal Music Poland
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 11 120
frilesaubeeefihuisptsmrssiczby
87313591614835311411
60
ilesaueefihuptrsczby
53871083376
60
frilaubeeefihuissmsiczby
825526685175
4

Bio

Deze vierkoppige folkgroep bestaat uit Patrycja Nowicka, Dominika Siepka, Joanna Sinkiewicz en Tulia Biczak – die laatste verleende haar voornaam ook aan die van de groep. Tulia brengt sinds 2017 een mix van Oost-Europese folk met westerse popmuziek. Ze zingen zowel nieuwe Poolse liedjes als covers van Engelstalige klassiekers, zoals Nothing Else Matters van Metallica. De zangeressen vallen op door hun speciale stemtechniek. ‘White voice’ is namelijk afkomstig uit traditionele Slavische volksmuziek.

Van bij de opstart hadden de dames veel succes. Hun succesvolle cover van Depeche Mode’s Enjoy the Silence was het eerste wapenfeit van de groep. Ze mochten zelfs optreden op de FRYDERYKI 2018, de Mia’s van Polen. Op het in Polen belangrijke Polish Song Festival in Opole gingen ze met drie prijzen naar huis. Tulia heeft net haar eerste en meteen uitverkochte tournee achter de rug. Als kers op de taart behaalden ze platina met hun uitstekend verkopende debuutalbum. Het Songfestival is de volgende mijlpaal.

Succesvolle muzikanten zitten achter de herwerkte, tweetalige inzending van Polen. O.a. Jud Friedman – al (mee) genomineerd voor OscarsGrammy’s en Golden Globes en had al succes met Run To You van Whitney Houston, uit de kaskraker The Bodyguard – schreef mee aan de Engelse tekst. Friedman schreef ook al voor onze Natalia. Hetzelfde geldt voor Allan Rich.

Selectieprocedure

Na hun eerste overwinning op het Junior Eurovisiesongfestival met een intern gekozen kandidate, besloot de omroep om ook voor het volwassen Songfestival geen voorronde te organiseren. Artiesten mochten zich aanmelden bij de omroep. Omdat er zoveel gegadigden waren, liep de beslissing en bekendmaking vertraging op. 

Clip

play

Interview

play

Advertentie