Tel Aviv 2019 - Kroatië

kanimage
Artiest
Roko Blažević
Nummer
The Dream
Muziek
Jacques Houdek, Andrea Ćubrić en Charlie Mason
Tekst
Jacques Houdek, Andrea Ćubrić en Charlie Mason
Omroep
HRT
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 14 64
degbalamazdkielvmtmkatrorusech
3852151111585315
26
gbaldkiemkro
825155
38
dealamazlvmtmkatrusech
332111108315
10

Bio

Zanger Roko Blažević viel in de preselectie van Kroatië op door tijdens zijn optreden engelenvleugels te dragen. Hij werd geboren in 2001 en studeert in Split.

De jongeman heeft al een carrière als danser achter de rug. Hij was ooit zelfs nationaal kampioen hip-hop. De voorbije jaren waagde hij zijn kans als zanger in regionale talentenjachten.

In 2017 volgde een doorbraak. Roko werd runner-up bij tv-show Zvijezde. Nationale bekendheid Jacques Houdek was zijn mentor. Na afloop kreeg de jonge zanger een contract bij de manager van Houdek. Die laatste belde Blažević op om te zeggen dat hij speciaal voor hem een lied had geschreven waarmee hij mocht deelnemen aan de voorronde van Kroatië. Charlie Mason, één van de auteurs achter Rise Like a Phoenix, schreef mee aan het lied van Roko.

Selectieprocedure

Kroatië organiseerde dit jaar voor het eerst sinds 2011 nog eens voorronde Dora om een kandidaat voor het Songfestival te selecteren. De uitslag was unaniem: Roko ontving de topscore van de experts en het publiek. Deze Kroatische inzending betekent ook de overwinning van Jacques Houdek, die twee jaar geleden voor het land deelnam met My Friend, want hij schreef mee aan The Dream.

Clip

play

Interview

play

Advertentie