Tel Aviv 2019 - Estland

kanimage
Artiest
Victor Crone
Nummer
Storm
Muziek
Stig Rästa, Vallo Kikas en Victor Crone
Tekst
Stig Rästa, Victor Crone en Fred Krieger
Omroep
ERR
Label
TMB Records
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
20 76
28
48
18 1 4 198
65
133
14

Bio

Victor Crone is een Zweedse artiest, ooit beloftevol hockeyspeler, uit Stockholm die geen woord Ests spreekt. De laatste tijd vertoeft hij vaker in Estland omdat hij samenwerkt met nationale componisten en liedjes schrijft voor artiesten uit Estland. Crone is dus eigenlijk vrij onbekend in het land dat hij zal vertegenwoordigen.

De man begon zijn muzikale carrière onder de naam Vic Heart. In de VS schreef hij mee aan liedjes voor o.a. Diane Warren en Desmond Child.

In 2015 nam hij in Zweden samen met rapper Behrang Miri deel aan populaire voorronde Melodifestivalen. Hun lied Det rår vi inte för werd meegeschreven door Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw.

Storm, de inzending van dit jaar, heeft Stig Rästa als auteur en componist. Rästa stond in 2015 zelf als zanger op het Eurovisiepodium. Samen met Elina Born werd hij zevende met Goodbye to Yesterday. Ook in 2016 zorgde de man voor de bijdrage van Estland.

Selectieprocedure

Crone won Eesti Laul 2019 met het lied Storm en versloeg elf andere finalisten. Victor Krone eindigde slechts negende bij de jurystemming, maar maakte meer indruk bij het Estse publiek.

Clip

play

Interview

play

Advertentie