Tel Aviv 2019 - Duitsland

kanimage
Artiest
S!sters
Nummer
Sister
Muziek
Laurell Barker, Marine Kaltenbacher, Tom Oehler en Thomas Stengaard
Tekst
Laurell Barker, Marine Kaltenbacher, Tom Oehler en Thomas Stengaard
Omroep
NDR
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
25 24
ieltaudkch
25386
24
ieltaudkch
25386
- 4 - - - - - -

Bio

Zangeressen Carlotta Truman (19 jaar) en Laurita Spinelli (26 jaar) werden speciaal voor de preselectie van Duitsland samengebracht door de tv-omroep. Ze stonden al langer op het verlanglijstje van NDR.

Jonge Carlotta mag al terugblikken op een mooi muzikaal parcours. Op haar negende haalt ze de finale van Das Supertalent. Nadien geeft ze verschillende optredens en komt haar eerste single uit. In 2011 was Duitsland gastland van het Songfestival. In een van de speciale tv-uitzendingen duikt Truman op terwijl ze winnares Lena imiteert. Datzelfde jaar valt ze vier keer in de prijzen op de Deutschen Rock & Pop Preis. Ze gaat zelfs met de award voor Beste Solo-zangeres naar huis, en is zo de jongste winnares ooit.

In 2014 is ze finaliste in The Voice Kids. Dat jaar mag ze ook optreden met Revolverheld. Met Carlotta & The Truman Show heeft ze haar eigen band. Tijdens het eindejaarsprogramma Wilkommen 2018 is Carlotta een van de artiesten die aan de Brandenburgse Poort mag optreden voor duizenden toeschouwers.

Laurita Spinelli is de artiestennaam van Laura Kästel. De jonge zangeres is half-Filipijnse. Vader is pianist, terwijl haar moeder en zus allebei zingen. Toen ze tien was, won Laura een kindershow op ZDF. Een jaar later werd ze derde in een nieuwe talentenjacht. Ze mocht er zelfs met Lionel Richie optreden. Tv-zenders pikten haar op en het jonge meisje werd reporter op rode lopers. Ze werkt momenteel vooral als achtergrondzangeres. Zo staat ze vaak achter … Lena! Ze is ook zangeres bij showband Waterproof.

Een van de auteurs van het lied is Laurell Barker. Zij zorgde vorig jaar voor de inzending van Zwitserland, en dit jaar sturen de Britten al een van haar liedjes naar Tel Aviv, Bigger than Us. Thomas Stengaard is de man achter het liedje waarmee Denemarken in 2013 won én hij zorgde ook voor de gesmaakte Duitse inzending van vorig jaar.

Sister gaat over hoe vrouwen voor elkaar moeten opkomen en elkaar niet moeten beconcurreren. Opvallend: het lied werd in 2018 al geschreven, terwijl alle andere kandidaten in de voorronde hard moesten werken om een lied voor Unser Lied für Israel klaar te krijgen. Eigenlijk was het de bedoeling om het lied te gebruiken voor de Zwitserse voorronde van 2018. Het lied kon pas meedingen in Duitsland, na toestemming van de Zwitsers.

Selectieprocedure

Op vrijdagavond 22 februari werd de Duitse Songfestivalvoorronde Unser Lied für Israel afgewerkt. Een internationale vakjury, een panel van Songfestivalfans en televoting bepaalden de uitslag. Het gelegenheidsduo S!sters kreeg de meeste punten en mag naar Israël. Opvallend: dit duo werd op de valreep nog toegevoegd aan de deelnemerslijst. Oorspronkelijk namen maar zes acts deel. 

Clip

play

Interview

play

Advertentie