Tel Aviv 2019 - Portugal

kanimage
Artiest
Conan Osíris
Nummer
Telemóveis
Muziek
Conan Osíris
Tekst
Conan Osíris
Omroep
RTP
Label
Ao Sul do Mundo
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 15 51
fresaubecyfigeplczby
121249332222
8
becyplcz
1322
43
fresaubefigeby
121248322
15

Bio

Fenomeen Conan viel samen met zijn vaste danser João Reis Moreira op in de voorronde van Portugal! Hij droeg in de twee shows een soort langharig pak, aan zijn hand een speciale handschoen met klauwen en een zelfgemaakt gouden masker.

Opvallend: Tiago Miranda, echte naam van Conan, werkte jarenlang in de oudste seksshop van Portugal. Nu is hij er een van de opkomende talenten. Zijn speciale artiestennaam is een verwijzing naar de door hem bewonderde anime-serie van Miyazaki, Conan, de jongen van de toekomst. Egyptische god Osiris staat symbool voor zijn achternaam.

Zijn eerste release in 2011 kwam er na wat muzikale probeersels. Zijn eerste albums werden bij een heel klein label uitgebracht en zijn liedjes werden onlangs pas op o.a. Spotify gedropt. Hij omschrijft zijn cultliedjes als ‘normaal muziek’. Iedereen kan voor zichzelf bepalen hoe ze zich er bij willen voelen. Zijn liedjesteksten gaan vaak nergens over en Conan – die trouwens het einde van de wereld verwacht – combineert graag heel veel muziekstijlen.

Daarom dat velen hem vragen om de tekst van Telemóveis (‘Mobiele telefoons’) uit te leggen. Maar dat wil hij niet. ‘Dat is net zoals dat je een grap moet uitleggen. Dat doe je niet.’

Selectieprocedure

Osiris was al geruime tijd de kandidaat van Festival da Canção 2019 met het grootste aantal fans: nog voor de finale hadden de YouTube-filmpjes van zijn song al ruim vier miljoen kijkers. Uiteindelijk won hij, weinig verrassend, de Portugese selectie. De vakjury, samengesteld uit zeven regionale vakjury’s, en het publiek gaven hem de topscores.

Clip

play

Interview

play

Advertentie