Tel Aviv 2019 - Georgië

kanimage
Artiest
Oto Nemsadze
Nummer
Keep On Going
Muziek
Roman Giorgadze
Tekst
Roman Giorgadze
Omroep
GPB
Label
Bravo Records
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 14 62
frilaucygrhumesmczby
6751710221111
29
fraucyhumeczby
25722110
33
frilcygrsmby
47101011
11

Bio

Oto – Otar – Nemsadze is een beetje de Peter Evrard van Georgië. Hij won de allereerste editie van Idool (Geostar), maar brak niet door als solozanger. Straffer: dit jaar werd hij tot winnaar gekroond van het nieuwste seizoen van … Idool (Saqartvelos Varskvlavi)! Hij won de show dus twee keer. Na afloop van de finale belandde Oto in het ziekenhuis na een ongelukkige val in de tv-studio.

In The Voice of Ukraine 2013 werd hij tweede in de superfinale. Hij geeft er regelmatig optredens. Oto mocht zelfs zingen op de openingsceremonie van de Wereldkampioenschappen Ritmische Gymnastiek 2013 in Kiev. In 2014 wint hij een nieuwe Georgische tv-show om een jaar later runner-up te worden in imitatieshow Your Face Sounds Familiar.

Al die ervaring leverden hem een uitnodiging op voor de audities van Britain’s Got Talent. Problemen met zijn verblijfsvergunning staken een stokje voor die deelname. Met zijn eigen groep nam de man in 2017 zonder succes deel aan de nationale Songfestivalvoorronde van Georgië.

Selectieprocedure

In Georgië gebruikten ze dit jaar de plaatselijke versie van Idool om hun inzending te kiezen. De vier finalisten brachten in de finale elk hun potentiële inzending. Giorgi Nakashidze werd derde en zong net als winnaar Oto lied Sul tsin iare. Achteraf kreeg het lied nog een Engelstalige titel. 

Clip

play

Advertentie