Tel Aviv 2019 - Azerbeidzjan

kanimage
Artiest
Chingiz
Nummer
Truth
Muziek
Borislav Milanov
Tekst
Borislav Milanov
Omroep
İctimai
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
8 302
202
100
20 2 5 224
103
121
18

Bio

Chingiz Mustafayev is naast zanger ook liedjesschrijver, componist en gitarist. Zijn inzending voor Tel Aviv is een grote stijlbreuk voor de jongeman, want hij brengt eindelijk vooral flamencoliedjes.

Mustafayev – vroeger met lange haren – werd geboren in Moskou, maar woont al sinds zijn zes jaar in Azerbeidzjan. Daar won hij Idool en brak door. Een paar jaar later deed hij al een poging om aan het Songfestival deel te nemen, maar hij haalde de top 5 van de selectie niet. Op het prestigieuze New Wave festival presteerde hij beter. Hij werd daar in 2013 derde. In het zesde seizoen van The Voice of Ukraine viel hij af in de battles.

Selectieprocedure

De kandidaat werd net als vorig jaar gekozen via interne audities. Dat omroep İctimai voor deze zanger heeft gekozen, is geen grote verrassing. De naam van Chingiz was al gedoken als een van de laatste vier kanshebbers. De Azeri’s hadden keuze uit maar liefst 350 liedjes. Borislav Milanov is de man achter het lied en zat voorgaande jaren al in het team van de Bulgaren en de Macedoniërs.

Clip

play

Advertentie