Rotterdam 2020 - Bulgarije

kanimage
Artiest
VICTORIA
Nummer
Tears Getting Sober
Omroep
BNT
Label
Ostereo
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Zangeres Victoria Georgieva zal namens Bulgarije deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2020. Ze doet mee onder de naam VICTORIA. Ze is een opkomend talent in het land. VICTORIA’s onderscheidende stemgeluid en kenmerkende stijl maken haar één van de meest veelbelovende nieuwe artiesten uit Bulgarije. Uit haar Instagrampagina leren we dat Victoria houdt van honden en paarden.

VICTORIA kreeg bekendheid door haar deelname aan het vierde seizoen van de Bulgaarse versie van X Factor. Ze had ook al telkens deelgenomen aan de eerste drie seizoenen, maar raakte toen niet voorbij de jury. In het vierde seizoen lukte dat uiteindelijk wel en draaide ze negen weken mee. De Bulgaarse zangeres bracht haar eerste Engelstalige single I Wanna Know uit in de zomer van 2019. Haar debuutalbum wordt naar verwachting later in 2020 officieel gelanceerd, na haar deelname aan het Songfestival.

‘Begin 2019 kon ik mij nog niet voorstellen hoeveel nieuwe deuren voor me open zouden gaan’, zei VICTORIA en voegde daaraan toe: ‘Ik ben trots om de Bulgaarse vertegenwoordigster te zijn in Rotterdam. Ik mag van geluk spreken om muziek te kunnen maken waarin ik geloof en om de vrijheid te ervaren te kunnen zijn wie ik ben. Ik verwacht dat ik mij thuis zal voelen in zo een modern, open-minded en multi-cultureel land als Nederland.’

Genoveva Hristova, VICTORIA’s manager en producer, gelooft dat het Songfestival de volgende stap zal zijn in VICTORIA’s internationale carrière. Hristova is ervan overtuigd dat de terugkeer van Bulgarije vele deuren zal openen voor de lokale creatieve industrie.

Selectieprocedure

De Bulgaren keren in 2020 terug naar het Songfestival. Ze hebben een sponsor gevonden - hoogstwaarschijnlijk het Britse platenlabel van VICTORIA - die instaat voor alle kosten. De deelname, de reizen naar Rotterdam, het maken van het lied en de video, de kleren voor op het podium, de promotie van het lied in het buitenland, dit alles zal betaald worden door de sponsor.

Eind november werd de naam van de jonge kandidate bekendgemaakt. Het nummer zal worden gekozen door middel van een interne selectie en zal begin maart 2020 gepresenteerd worden.

Clip

play

Advertentie